Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam458
Toplam Ziyaret785619
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP‘DE TURGAY ÖZDEMİR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP‘DE TURGAY ÖZDEMİR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

9 Aralık 2017'de ilçe kongresini yapmaya hazırlanan CHP Mut İlçe Örgütü'nde, adaylığını açıklayan ilk isim Turgay Özdemir oldu. Adaylık açıklamasında kimsenin adamı olmadığını belirten Özdemir, seçildiği takdirde ilk hedeflerinin yerel seçimde Mut Belediyesini almak olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü, 9 Aralık'ta ilçe kongresini yapmaya hazırlanıyor. Kongre süreci yaklaşırken, CHP'li Turgay Özdemir adaylık açıklamasında bulundu. Adaylık açıklaması için parti binasında yapılan toplantıya; CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda CHP İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Turgay Özdemir, “Kongreler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Özellikle siyasi partilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kongrelerden hiçbir şekilde kaçmamak, çekinmemek gerekiyor. Kongreler hedeflerin ortaya konduğu, projelerin tartışıldığı, parti içi sorunların konuşulduğu bir zemindir; nöbet değişimlerinin yapıldığı bir zemindir” dedi.
CHP Mut İlçe Başkan Adayı Özdemir;“ BEN KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM”
Kısaca kendini tanıtan Özdemir partili vatandaşlara yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben hiç kimsenin adamı değilim. Parti içerisinde şimdiye kadar görev yapmış, aktif ve pasif olmak üzere bütün partili arkadaşlarıma eşit mesafede, saygı sevgi çerçevesinde bakan bir arkadaşınızım. Önümüzdeki kongre sürecinin çok centilmence geçmesini, daha çok projelerin, planların, hedeflerin, nasıl yaparız ne ederiz de CHP bayrağını Mut kalesine dikeriz, projelerinin tartışıldığı bir kongre seviyesinde geçmesini temenni ediyorum.”
Yerelde Başarılı olup. “CHP Bayrağını Mut Kalesinde Dalgalandırmalıyız”
2019 yılında normal süreçte 3 seçim yaşayacaklarını anımsatan Özdemir, “Hepsi birbirinden önemli seçimler, ancak birinci seçim belediye seçimleri. Gelecekte Başkanlık sisteminin geçmemesi ve tekrardan parlamenter demokrasiye dönebilmemiz için önce yerelde başarılı olmak zorundayız” dedi.
Özdemir, şöyle konuştu: “1999 yılında Gençlik Kolları Başkanlığıyla başladım. Hiç iktidar göremedik. O günden bu güne bu partinin içindeyiz. Ondan dolayı önümüzdeki 2019 yerel seçimin önemini, Genel Seçimin önemini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Partimizi en üst düzeyde nasıl temsil ederiz, Altı Oku Mut Kalesine nasıl asarız, duyarlılığıyla; ben ve ekip arkadaşlarım sizlerin de desteğiyle parti olarak ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek üzere yola çıkmış bulunmaktayım. Bütün hedefimiz, kamuoyunda ağırlığı olan bir adayla 2019 yerel seçimlerine başı dik bir şekilde girmek istiyoruz.”
Siyasi partileri futbol takımlarına benzeten Özdemir, başarısızlık halinde faturanın teknik direktörlere kesildiğini belirterek, “Geçmişte partide görev yapmış arkadaşlarımın hepsinin ellerini öperim. Hepsine teşekkür ediyorum; ama siyasi partilerin başarısı seçim kazanmaktır. Seçimde en üst seviyede partiyi temsil etmektir. Bu bağlamda değerlendirirsek, son üç dönemdir CHP'nin bayrağı yok. Burada birazda teknik direktörlere bakmak lazım. Bu partiye her şart altında oy veren seçmen kitlemiz var. Ben buradan 15 senedir birinciliği yaşatamayan teknik direktörlere serzenişte bulunuyorum. Şimdi bir yol ayrımındayız. Önümüzdeki yapacağımız kongrede yine aynı teknik direktörlerle mi yola çıkacağız; yoksa değişiklik mi olsun, heyecan mı olsun, bir gençlik mi olsun, yenilik mi olsun, toplumda kimseyle bireysel zıtlaşması olmayan bir ekiple, kadroyla mı yola çıkalım. Üzülerek söylüyorum geçen dönem bazı arkadaşlarımız partiye gelmiyordu, bu dönem bazı arkadaşlarımız. Bu teknik direktör değişmediği müddetçe, bu devam edecek maalesef” şeklinde konuştu.
Kendisi hakkında çıkan bazı eleştirilere ve siyasi malzeme olarak kullanılmasına yol açan durumlara da açıklık getiren Turgay Özdemir, kongreyi kaybettiği takdirde yine partinin emrinde olduğunu söyleyerek konuşmasını noktaladı.
HEDEFİMİZ MUT BELEDİYESİNİ KAZANMAK
Özdemir'in adaylığının hayırlı olmasını dileyen ve kendisine teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ise, partiyi daha iyi bir noktaya taşıma beklentisiyle kırıcı olmayan bir seçim süreci diledi. Günay, “Sizlerden ricam, lütfen kimse kimsenin adamı olmasın; herkes CHP'nin adamı olsun. Hepimiz CHP'nin adamı olmayı başardığımız takdirde, zaten bu partiden hiç kimsenin bir yere gitmesine gerek yok. Hepimizin hedefi, önümüzdeki seçimlerde Mut Belediyesini kazanmak” dedi.
Öte yandan, İlçe Başkanı Abdurrahman Günay'ın da CHP İlçe Kongresinde yeniden aday olacağı öğrenildi.

662 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın