Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret785204
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

İlçemizde 21 yaşındaki orta derece zihinsel engelli öğrenci Mehmet Duran Yatmaz, televizyon kanallarında yayınlanan kamu spotundan etkilenerek tüm organlarını bağışladı.
Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi mezunu olan ve şu an Mut Halk Eğitim Merkezindeki Özel Eğitim Programına devam eden orta derece zihinsel engeli öğrenci Mehmet Duran Yatmaz, örnek bir davranış sergiledi. 21 Yaşındaki Yatmaz, televizyondan izlediği kamu spotundan etkilenerek tüm organlarını bağışladı.
Organ bağışı yapmayı 2 sene önce planladığını söyleyen Mehmet Duran Yatmaz, “Organ bağışını tv kanallarında kamu spotundan izledim ve böyle bir şeye adım attım. Mut Devlet Hastanesinde tüm organlarımı bağışladım. Öğretmenlerim önce bilgileri aldılar ve sonra başvuru yaptık. Başvurum kabul edildi ve organ bağış kartı verdiler. Hastane köşelerindeki hasta yakınlarının ve hastaların kendilerine bir umut olmak istedim. Hayat kurtarmak bence çok güzel bir şey” dedi.
Mehmet'in Özel Eğitim Öğretmenleri konuyla ilgili şunları söylediler: “Mehmet, kendini farklılığıyla belli eden bir öğrencimiz. Özel eğitim gerektiren bir öğrencimiz olmasına rağmen zihinsel işlevi yeterince ileri düzeyde. Bu tip yardım konularında çok duyarlı. Mehmet, organ bağışı yapmak istediğini söyleyerek bize geldi. Bizde böyle bir olayla karşılaştığımız için çok duygulandık. Organ bağışının nasıl yapılması gerektiğini anlattık, hastaneye yönlendirdik. Mehmet'in davranışı bizlere de örnek oldu. Diğer insanlara da örnek olmasını temenni ediyoruz.”
Öğrencilerinin yazdığı dilekçenin kendilerini çok duygulandırdığını ifade eden Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Aydın Bütünay, yaptığı açıklamada, “Organ bağışıyla ilgili gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse medya kanalları ile sürekli bir bilgilendirme çalışması yapılmasına rağmen eksikliklerimiz var. Organ nakline izin verebilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş ve karar verebilecek yeterliliğe sahip olması gerekmektedir. Öğrencimiz sayesinde diğer öğrencilerimize ve topluma da örnek bir davranış olacaktır. Duyarlı öğrencimizi kutluyorum ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Öğrenciyi okulda ziyaret ederek kutlamada bulunan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, Mehmet'in tüm topluma örnek olduğunu belirtti ve kendisine çeşitli hediyeler verdi.

668 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın