Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam202
Toplam Ziyaret785937
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÇAMLICA BECİ GÜZLESİ YAYLASI İÇMESUYUNA KAVUŞTU

ÇAMLICA BECİ GÜZLESİ YAYLASI İÇMESUYUNA KAVUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, mahallelerin içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Meski, Çamlıca Mahallesi Becigüzlesi Yaylasının içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu.
Çamlıca Mahallesi Becigüzlesi Yaylasında yapılan çalışmalarla ilgili MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “Mut İlçesi Çamlıca Mahallesi Becigüzlesi Yaylası içme suyunu Çukuroluk kaynağından cazibeli olarak almaktaydı. 1990 'lı yıllarda yapılan tesis ekonomik ömrünü doldurmuş ve bölgede yeni yapılan konutlara su verilememekte olduğundan tesisin yenilenmesi gerektiğine karar verilmiştir. Gerçekleştirilen proje kapsamında; Becigüzlesi isale hattı ve içmesuyu şebeke hatları, kaptajlar tamamen yenilenirken yaklaşık 9 bin 68 metre içme suyu şebeke hattı döşenmiştir. Ayrıca, mahallenin içme suyu deposunun oldukça eski olmasından dolayı ciddi su kayıplarının meydana gelmesi üzerine 100 metreküplük deposunu bakım ve onarımı yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanmıştır. Bunların yanı sıra mahallede yerleşimler arası hat farkının fazla olmasından dolayı mevcut vanalı sistemde yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için depodan itibaren hat ayrımı yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanmıştır” denildi
İlçemiz Çamlıca Mahalle Muhtarı Ali Telli, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada: “MESKİ Genel Müdürlüğümüz Becigüzlüğündeki yapmış olduğu içme suyu çalışması için teşekkür ediyorum. Yenilenen içme suyu şebeke hattı ile kullandığımız içme suyumuzdan çok memnunuz, eskiden suyumuz içilemez durumdaydı hayvanlar gelip su içerdi depolarda örümcekler gezerdi, su içilemez bir haldeydi, ama şu an deponun durumu gerçekten çok güzel iki tarafı telle çevrili içi fayans ile döşendi içme suyu hatlarının tümü değiştirildi. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olmak üzere MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum'' dedi.
(B.B.Basın Yayın)

760 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın