Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam367
Toplam Ziyaret778536
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÜLKÜ OCAKLARINDAN KANDİL PROGRAMI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN KANDİL PROGRAMI

Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanlığı, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya geldiği gece olan Mevlid Kandilini eda etmek için, ocak binasında Mevlid Kandili programı düzenledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği program büyük beğeni topladı. Mevlid-i Şerif okunması ve dualar edilmesi ile başlayan program, misafirlere pasta ve lokum ikramı ile sona erdi.
Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir.
Program ile ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanı Soner KIR “Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir.
Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır. Türk – İslam Ülküsünün sancaktarlığını yapan bizler de bu doğrultuda hareket ederek yaşamımızı buna göre düzenlemeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

410 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın