Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam321
Toplam Ziyaret771832
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİT HALİL İBRAHİM ŞIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT HALİL İBRAHİM ŞIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine Kuzey Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havanlı saldırıda Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık, binlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Anamur ilçesi Otogar Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Oktay Öztürk ve Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Afyon İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il ve ilçe protokolü, askeri ve mülki erkân, Şehidimizin eşi, ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz Halil İbrahim Şık'ın naaşı, Anamur Kalınören Mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreni boyunca Şehidimizin ailesi ile yakından ilgilenen Bakan Lütfi Elvan, törenin ardından Şehidimizin cenazesi üzerine örtülen bayrağı babası Bekir Şık'a teslim etti ve vatan toprağı uğruna canını feda eden Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize ise başsağlığı diledi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan cenaze töreni sonrasında yaptığı açıklamada, “Şehidimizin babası bana 'Ben Kürdüm, benim oğlum da Kürt' dedi. Ancak bu Vatan için, bu Millet için, bu ay yıldızlı Bayrak için her türlü mücadeleyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz dedi. Gerçekten bu kardeşlerimiz ile birlikte etnik yapımız ve düşüncemiz ne olursa olsun Devletimiz için, Milletimiz için Vatanımız, ay yıldızlı Al Bayrağımız için her türlü mücadeleyi veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mehmetçik tarafından yürütülen Zeytin Dalı Operasyonuyla ilgili de konuşan Elvan, operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilerlemeye devam ediyor. Kahramanca mücadele veriyorlar. Hem PKK hem PYD'ye hem de DEAŞ'a karşı mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor. TSK ve ÖSO Afrin'de terör örgütlerine karşı gerçekten destan yazıyor. Tüm dünyanın gözü önünde hem PKK'nın hem PYD'nin neler yaptığını, terörist başı Öcalan'ın posterlerini astıklarını ve bunların ruh ikizi konumunda olduğunu ve açıkçası birbirinden farklı olmadıklarını bütün dünya biliyor. PYD'nin terör örgütü olduğunu tüm herkes biliyor. Milletimiz kimin ne yaptığını ne söylediğin kimin yanında olduğunu herkes biliyor. Hepimizin başı sağ olsun. Allah'ın izniyle sınırlarımızda ve ülkemiz içerisinde tek bir terörist kalmayacak ve bunların köklerini kurutacağız. Bu birliğimiz ve beraberliğimiz güçlenerek devam edecek.” şeklinde konuştu.

284 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın