Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret778278
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NEVRUZ COŞKUYLA KUTLANDI

NEVRUZ COŞKUYLA KUTLANDI

İlçemizde Nevruz Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Mut Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, mülki amirler, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Tahir Pekkırbızlı, “Türk Dünyasının önemli kültür unsurlarından birisi olan Nevruz, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında etkili olan kültür değerlerimizin başında gelmektedir. Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı bir gündür. Nev (yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve “Yenigün” anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır. 12 hayvanlı eski Türk takviminin de ilk günüdür. Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart'ta, güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye başlar. Tabiat olaylarına büyük önem veren atalarımız baharın gelişini bayram olarak görüp kutlamışlardır” dedi.
Etkinlikte, halk oyunları ekibi gösteri yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu, ateşler yakılarak demir dövüldü. Ardından müzik, skeç, geleneksel oyunlar sergilendi.

252 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın