Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam121
Toplam Ziyaret771632
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hafif raylı sistem projesinin 2018 yılı içerisinde ihaleye çıkmasını beklediklerini belirterek, projenin kent ulaşımını rahatlatacağını söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kabul edilen hafif raylı sistem projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, projenin 9 Mart 2018 tarihinde sözleşmesinin yapıldığını ve yüklenici firmanın proje çalışmalarına başladığını belirtti. Proje ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek için bir bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini söyleyen Kocamaz, “Proje 2018 yılı içerisinde ihaleye çıkacak. İnşallah hepimizin bu kentteki yaşantısını kolaylaştıracak bu proje bizden sonraki nesiller için de hayırlı olur” dedi.
Projenin yılan hikayesine dönmemesi için çalıştıklarını vurgulayan Kocamaz, verdikleri sözün arkasında olduklarını ve en kısa sürede projenin hizmete girmesi için çalıştıklarını kaydetti. Kocamaz, projenin ilk etabı için tren garından Davultepe Mahallesi'ne kadar bir güzergah belirlendiğini ifade ederek, "İleride, öncelikle üniversite ve Şehir Hastanesine bu metronun götürülmesi gerekecek. Zaten arkadaşlarımız da oralara çıkış yerleri bırakacak. Daha sonra uzun vadede belki havaalanı, Tarsus, Erdemli ve Silifke'ye kadar uzanabilir” diye konuştu.
Mersin'e yapılacak olan hafif raylı sistemin Türkiye'nin en iyisi olacağını kaydeden yüklenici firma yetkilisi Danyal Kinin ise projeyi yaparken, Mersin halkını rahatsız etmemek için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Projenin özellikle İstiklal Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal (GMK) bulvarı trafiğini azaltacağını belirten Kinin, “En ucuz maliyetle en kaliteli ve en hızlı sürede bitirilen bir metro yapacağız. Diğer illerde metrolar yer üstünde bulunuyor, fakat hepsi yer altına almak istiyor. Biz Mersin'de direk yer altında yapacağız. Güzergahımız, Mersin Tren Garı-Silifke Caddesi-GMK Bulvarı, Soli ve depo sahası şeklinde olacak. Projede 2018 yılında ihaleye çıkılacak. İnşallah Türkiye'de bir rekor kırarak 3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

197 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın