Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam225
Toplam Ziyaret782709
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ERİK ÜRETİCİSİ FİYATTAN MEMNUN

ERİK ÜRETİCİSİ FİYATTAN MEMNUN

Açık havada üretilen turfanda eriğin ilk hasadı ilçemizde başladı. Bu yıl 30 bin ton rekolte olması bekleniyor.
İlçemizde açık havada üretilen turfanda eriğin ilk hasadı başladı. Fiyatlar 20 ila 25 lira arasında değişiyor. Üretici fiyatlardan memnun.
İlçe genelinde yaklaşık 13 bin dönüm araziden 30 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Mut İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Bu yıl fiyatlar çok iyi. Kaliteli erik üreten üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla almaya başladı. Sezonun ilk turfanda erik ve kayısı çağlası üreticinin yüzünü güldürüyor" dediler.
Erik üreticisi İskender Şİmşek, “Erik hasadına başladık. Açıkta ürettiğimiz erikler Mut haline getirdik. Fiyatlar 20 ila 25 lira arasında. İnşallah bu sene ürünlerimiz para eder.
Bu sene erik hasadı görüldüğü gibi bayağı yüksek, rekolte yüksek ürün çok olduğundan dolayı biraz kaygılıyız ama inşallah iyi olur.” dedi.
Mersin Büyükşehir Mut Belediyesi Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncuları ise, “Geçen yıl turfanda eriğin kilosunu 8 ila 12 TL'den sattıklarını, bu yıl ise ilk turfanda eriğin kilosunun 20 ila 25 TL'den, kayısı çağlasının kilosunun 4 TL'den alıcı bulduğunu belirterek, halden günlük Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin'deki marketlere erik gönderdiklerini” söylediler.
Fiyatlardan memnun olan üreticiler ise, “Kaliteli erik ve kayısı çağlası üretiminin meyvesini 2 yıldır fazlasıyla almaktayız. Bu yıl fiyatlar kat kat üstünde. İnşallah bu yıl da geçen yıllar gibi bereketli bir yıl olur" dediler.

782 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın