Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret778259
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

4 OKUL 4 BRANŞ PROJESİ

4 OKUL 4 BRANŞ PROJESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından '4 Okul 4 Branş Projesi' kapsamında öğrencilere malzeme dağıtımı yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Kent Konseyi ile birlikte ortaklaşa olarak yürütülen '4 Okul 4 Branş Projesi' kapsamında, Kanuni Yeşilçimen Ortaokulu, Selçuklar Ortaokulu, Abdullah Günaydın İlkokulu ve Batıkent İlkokulu'ndan toplam 121 öğrenciye, mayo, havlu, terlik, bone ve kırtasiye setlerinin yer aldığı malzemeler dağıtıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen törene, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Törende öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Küçük yaşlarda atalarımızın 'ağaç yaşken eğilir' dediği gibi bu yaşta sporla tanışmanız, yeteneklerinizin ve kabiliyetlerinizin genç yaşta keşfedilmesi elbette önemli. Kabiliyetinizin gerek resimde, gerek sporda, gerek görsel sanatlarda, gerek tiyatroda olsun, ileri yaşlarda keşfedildiğinde kaybedilen zamanın ve kaybedilen yeteneklerin hesabını yapamayız. Bu yüzden bu proje çok önemli ve paydaş olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, spora erken yaşlarda başlanmasının çok önemli olduğundan bahsederek, “Sporun özellikle böyle erken yaşlarda başlamasını çok anlamlı buluyorum. Sizleri gördükten sonra geriye doğru bizim çocukluğumuza döndüğümde, bizler o yaşlarda tabiri caizse futbol dışında hiçbir branşla tanışmamıştık. Dolayısıyla bugün 121 öğrencimizin atletizm, okçuluk, bocce ve yüzme gibi spor dallarında bu ortak projede birleşmesi gerçekten çok anlamlı. Özellikle bireysel sporlara karşı sizlerin yetenekli olması, umuyorum ki gelecekte sizlerin arasından çok önemli sporcuların çıkacağını umut ediyorum. Bu projeyi geçtiğimiz yıllarda da yaptığımız için çok önemsiyoruz. Umuyorum ki bu sayıyı daha da artıracağız ve diğer branşlara da bunları önümüzdeki dönemlerde yaygınlaştıracağız. Biz tabi Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sizin gibi gençlere, daha doğrusu küçük yaşlardaki gençlerimize sporu sevdirmeyi hedefledik. Bunun için özellikle okullar kapandıktan sonra 13 branşta spor akademisi dediğimiz kurslarımızı açıyoruz. Oldukça da rağbet görüyor. Dolayısıyla projenin başarılı olmasını, sizlerin bugünden itibaren alacağınız spor eğitimiyle ilgili bu spor dalını sevmenizi ve bundan sonra da sizlerden çok iyi sporcular çıkacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise, “Bizim amacımız sizlere birer spor dalını tanıtarak, bildiğiniz bir spor bulup sizin devamlılık ve öğrenmenize katkı sağlamak. Bugün bunun için buradayız ve ben sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu. 

329 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın