Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret782765
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN KOCAMAZ MUT'A YAPTIKLARI HİZMET VE YATIRIMLARI ANLATTI

BAŞKAN KOCAMAZ MUT'A YAPTIKLARI HİZMET VE YATIRIMLARI ANLATTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ; “Yolsuz ve Susuz Hiç Bir Yerleşim Birimi Kalmayacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentte 4 yılda gerçekleştirilen 40 yıla değer hizmetleri, Mutlu vatandaşlara 4. Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda anlattı. Başkan Kocamaz, “Yolsuz ve susuz hiç bir yerleşim birimi kalmayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘4 Yılda 40 Yıllık Hizmet' sloganı ile gerçekleştirdiği 4. Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ilçemizde gerçekleştirildi.

İlçemizde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak, 4 yılda hayata geçirdikleri hizmetlerini anlatırken, gerçekleştirdiği açılışlar ve temel atma törenleri ile Mutlulara yeni hizmetlerin müjdesini verdi.

Mut Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli,  MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanı Soner Kır, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Mut’lu vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, genel tanıtım filmi ve Mut ilçesine özel yapılan tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Tanıtım filminin ardından Mutlulara Başkan Kocamaz, belediyecilikte ihtiyaç sıralamasına göre hizmet üretmenin önemli olduğunu ifade ederek, “Bugün burada, 4 yılın hesabını vermek üzere toplandık. Bu kadar geniş bir alana hizmet üretmek, bölgenin eksiklerinin tamamını hemen ortadan kaldırmak mümkün değil. Yılların ihmali var, ama Allah’a çok şükür 20 yıllık Tarsus tecrübemizden sonra belediyeciliğin nasıl yapılacağını az çok biliyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut İlçesine büyük yatırımların yapıldığını söyleyen Başkan Kocamaz, yolu ve suyu olmayan hiçbir yerleşim biriminin kalmayacağının müjdesini verdi. Başkan Kocamaz, “Mersin’de yaklaşık 420 km civarında sulama suyu borusu dağıtmışız. Bunların dörtte biri Mut ilçemize dağıtılmış. Mut, Tarsus’tan sonra en fazla köyü olan ilçe. Bu yolları yapmak için gece gündüz çalıştık. Mersin’in batı tarafında yaptığımız yol oranı çok fazla. Geri kalanını da bu yıl tamamlayacağız. Yolsuz ve susuz hiç bir yerleşim birimi kalmayacak. Kim ne derse desin, biz doğru bildiğimiz şeyleri yapamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,  Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Kocamaz’ın hayata geçirdiği hizmetlerin Türkiye’de örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Artık sona yaklaştık. Burhanettin Başkanımız ilçe ilçe hemşerilerimizin ayağına giderek, hizmetleri tanıtıyor. Başkent Üniversitesi öğrencilerini Mersin’e getiriyor. Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı hizmetleri öğrencilerine örnek olarak gösteriyor. Bu hizmetler sizlerin duası ve desteği devam ettiği sürece gelmeye devam edecek. Sizlerin dilinden anlayan başkanınız var” şeklinde konuştu.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Anlatmaya gerek yok. Ustaya verilen oyun ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu gördünüz. İlçem adına bir kaç konuda özel teşekkür etmek istiyorum. Biz tarımla yaşayan, büyüyen ve geçinen bir ilçeyiz. Başkanımız başta tarım olmak üzere, karnımızın doyduğu her alana sonsuz hizmet verdi. Bize verdiği destekten dolayı Yörük Türkmen beyine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Mut ilçesinde açılış ve temel atma törenleri de gerçekleştiren Başkan Kocamaz, Burunköy Mahallesi Derepazarı Yaylası Şebeke ve İsale Hattı ile 100 m3lük Depo Yapım İşi Açılışı, Çamlıca ve Tekeli Mahallesi İçme Suyu Terfi İsale ve Şebeke Hattı 100 m3lük Depo Bakım Onarım Yapım İşi Açılışı, Hacıilyaslı Mahallesi İçme suyu Şebeke ve Terfi Hatları Yapım İşi Açılışını gerçekleştirerek, 5. hizmet yılının da dolu dolu geçeceğinin sinyalini verdi.

Mersin’in her köşesinde hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut ilçesinde 4 yılda birçok hizmeti hayata geçirdi.

Mut ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan su problemini büyük ölçüde çözen Büyükşehir Belediyesi ilçede 4 yılda 152,65 km içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdi. Modern bir ulaşım için her geçen gün çalışmalarını hızlandıran ve yolları yenilemeye devam eden Büyükşehir Belediyesi Mut ilçesinde 4 yıl gibi kısa bir sürede 15,04 km sıcak asfalt çalışması yaptı.

Yaptığı yatırımlar ve verdiği desteklerle üreticinin ve çiftçinin her daim yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, zeytiniyle meşhur Mut ilçesinde tarıma yaptığı yatırımları her geçen yıl artırdı. Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Alanları Tarıma Kazandırma Projesi kapsamında Mutlu çiftçilere 17 bin 440 adet zeytin fidanı dağıtımı yaptı. 43 mahallede sulama tesisi için 118.955 metre sulama borusu desteği verildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut ilçesinde Kıl Çadırlar Aydınlanıyor Projesi kapsamında 49 adet güneş paneli verildi.

Günlük 30 adet büyükbaş ve 130 adet küçükbaş hayvan kesim kapasiteli Mut Mezbahasının yapımına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, Mut halinin modernizasyon çalışmalarına da devam ediyor.

313 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın