Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam262
Toplam Ziyaret771773
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İSTANBUL’DA MUT POYRAZI ESTİ

İSTANBUL’DA MUT POYRAZI ESTİ

İstanbul'da bulunan Mutlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği “İstanbul'da Mutluyuz” Gecesi, memleket kokan türkülerle, halk oyunlarının o muhteşem gösterileriyle, Deve Bortlatması seyirlik oyunu içindeki Cüce oyunuyla, Mut'a dair hoş sohbetlerle, doyumsuz güzellikler yaşattı.
Yöresel ses ve saz sanatçıları ile Ali Altay sahne aldığı gece çok coşkulu geçti. Geceye Mut Belediye başkanı Nebi Yılmaz ve eşi başta olmak üzere Mut'tan ve başka illerden çok sayıda Mutlu ve Taşelili katıldı.
Gecede Taşeli Platformu başkanı Fatih M. Kara, İstanbul Silifkeliler Dernek Başkanı Sadık Avcı, Gülnarlılar Dernek başkanı Aytaç Deniz başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünden temsilciler de vardı. İstanbul'da üniversite eğitimi gören Mutlu öğrenciler de gecede ağırlandı; onlarla kahvaltılar başta olmak üzere daha sık bir araya gelme kararı alındı. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için içlerinde başarılı olanlar burs ile destekleneceği vurgulandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kışla Orduevinde gerçekleşen gecede burs için bir çok katılımcı taahhütte bulundular. Bu taahhütlerin sayısının daha da artması yönünde temenniler dile getirildi.
Bu tür büyük buluşmaların dışında ramazan ayında bir iftar yemeği, hemşehrilerimizden gelen yoğun istek doğrultusunda bölge kahvaltılarının tekrarı, dernek merkezimizde batırık ve sıkma ayran buluşmaları yapılacaktır.
Dernek Başkanı Hasan Gezer'in “İstanbul gibi bir koca kentin her bir köşesinde dağınık dağınık yaşayan güzel yörükler; Vefakar, samimi, yiğit erkekler; cefakar güzel kadınlar; Torosların bağrından kopup gelen Mut'un kara çocukları; Geleceğimizin teminatı yavrularımız ve üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen sevgili gençler hepiniz ayrı ayrı hoş geldiniz” şeklinde başlayan konuşmasına şöyle devam etti. “İstanbul'da yaşayan Mersin'in ilçeleri arasında –ilk ilçe derneği olarak- 2002 yılında kurulan derneğimiz bugüne kadar farklı yönetim kurulları ile çeşitli faaliyetler yapmıştır.
Yaklaşık 17 ay önce görevi devralan derneğimizin mevcut yönetim kurulu, kadınlarımız ve gençlerimizin de yönetimde bulunması ve dernek faaliyetlerinde daha aktif rol alması başta olmak üzere önemli kararlar almıştır ve sırasıyla bu kararları hayata geçirmektedir.
Bir çoğunuzun bildiği gibi İstanbul'daki Mut'lular bir süredir daha sık bir araya geliyoruz. “Arabaşı Gecesi”, İstanbul'un 7 bölgesinde -o bölgede yaşayan hemşerilerimiz ile- “Kahvaltı Günlerinde”, dernek merkezinde “Batırık Buluşmaları”nda, “Düğünlerde/Nikahlarda”,”Hasta Ziyaretlerinde” “Cenazelerde”, “İstanbul'da Mutluyuz” Gecelerinde bir araya geliyoruz. Tüm bu faaliyetlerin gerçekleşmesi için canla başla çaba sarf edip kıymetli zamanlarının ciddi bölümünü derneğe ayıran yönetim kurulu üyesi tüm arkadaşlarıma ve yönetimde olmadığı halde bu fedakar ekibe destek olan diğer hemşerilerime de sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca bu faaliyetlere zaman ayırarak gelip katılan, bizlere olumlu eleştirileri ve önerileri ile ışık tutan, bizleri motive eden tüm hemşerilerimize özellikle çok teşekkür ederiz.
Yeni dernek yönetimimizin üzerinde en hassas olduğu konu “bu derneğin hiçbir düşünce ve inanç grubu ile ilintilendirilmeden siyaset üstü” bir yapıda olması gerektiğidir. Böyle bir anlayışla ve inançla yola çıkıldığında daha birleştirici, daha kucaklayıcı ve daha da güçlü olabiliriz. İstanbul gibi bir mega kentte bir araya gelebilmek gerçekten çok zordur, ancak biz inanıyoruz ki yaptığımız ve yapacağımız faaliyetler, ayrıştırmadan, kucaklayarak daha anlamlı olacaktır çünkü en büyük paydamız Mut'tur.
Derneğimizin kuruluş amacına uygun biçimde İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması için; beraber iş yapabilme olanakları olanların iş birliktelikleri için ya da proje paydaşlıkları için; Gurbette sıla hasretini dindirmek için; İş ya da staj fırsatları için; Hepsinden önemlisi de İstanbul'da üniversite öğrenimi gören Mut'lu gençlerimizin burs ve barınma ihtiyaçları için daha fazla bir araya gelmeliyiz. Şu ana kadar hemşerilerimizi derneğimizden haberdar etmek ve aktif olmayan derneği ve hemşerilerimizi harekete geçirmeye çabaladığımız bir dönemi geride bırakmış olduk.
Bundan sonraki görev dönemimizde tüm bu sebeplerden en önemlisi olarak gördüğümüz “öğrenim bursları” konusunu çözmeyi planlarımızın en başına koyduk.
Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde –Mut'tan üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen- başarılı gençlerimize mutlaka burs vereceğiz. Bu burslar, derneğimize yapılacak bağışlardan, derneğimizin kimi faaliyetlerinden ve üye olan hemşerilerimizin ödeyeceği aidatlardan karşılanacaktır. Bu sebeple faaliyetlere katılmaya özen göstermemizin ve bir arada daha güzel faaliyetler yapabilmemizin, ayrıca daha büyük bir aile olabilmemiz için derneğimize üye olmayan hemşerilerimizin üye olmalarının önemine vurgu yapmak istiyoruz.
Derneğimizin Mut ve Mutlular için düzenlenen faaliyetlerinden ve bundan sonraki hedeflerinden haberdar olmak için, bu faaliyetlerin gerek organizasyonunda gerekse faaliyetlere katılımcı olmak için derneğimizin Sosyal Medya hesaplarından derneğimizi takip edebilir ya da derneğimizin yöneticileri veya bölge sorumluları ile temasa geçebilirsiniz.
Toplantılara katılarak fikir sunup önerilerde bulunmanız, bilgi birikiminiz, donanımınız ya da yetenekleriniz gibi kısaca elinizden ne geliyorsa o oranda katkıda bulunmanız bizim için çok kıymetlidir.
Gelin Mut ve Mutlular için bir olalım, beraber olalım, daha güçlü olalım. Hasret giderelim, kucaklaşalım, daha güzel dayanışma örnekleri verelim.”

417 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın