Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret780997
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİDİN ADI OKULDA YAŞATILACAK

ŞEHİDİN ADI OKULDA YAŞATILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yapılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün adı, ilçemizde bir lisede yaşatılacak.
Şehidin adının yaşatılması için çalışma başlatan Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mut Anadolu Lisesi'nin isminin, Şehit Ali Gümüş Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine karar verdi.
Okulun yeni ismini taşıyan tabela, törenle asıldı. Şehidin annesi Münevver ve babası Mükremin Gümüş, törende duygusal anlar yaşadı.
Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, konuşmasında, şehidin adını yaşatmak için böyle bir karar alındığını belirterek, "Bizler onları toprağa değil, kalbimize gömdük. Allah bu devlete zeval vermesin. İnşallah kanlarını bu memleket için döken, şehit olan bu kardeşlerimiz sayesinde de Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır." dedi.
Baba Mükremin Gümüş de okula oğlunun isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir şehit babası olarak hüzünlüyüm. Hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.
Zeytin Dalı Harekâtı sırasında 28 Ocak'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş, ilçemizde toprağa verilmişti.

661 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın