Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam443
Toplam Ziyaret779757
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINI MUT'TA KURDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINI MUT'TA KURDU

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5. kez gerçekleştirdiği ve tüm Mersin'e yaydığı Ramazan ayı coşkusu ve manevi iklimi, kurulan dev iftar sofraları ile Mut'a taşındı.
İlçemizde gerçekleştirilen iftar programına katılan binlerce Mutlu vatandaş dualar eşliğinde oruçlarını açarken, Ramazan ayının ruhuna uygun hazırlanan etkinliklerle de Ramazan'ın maneviyatını yüreklerinde yaşadı.
Mersin'de unutulan Ramazan ayı geleneğini yeniden başlatan ve her ilçe için özel programlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'nin yeni durağı ilçemiz oldu. Mut Belediyesi önünde gerçekleştirilen iftar programına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Büyüktatlı, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mut İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanı Soner Kır ve Mutlular katıldı.
İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Kocamaz, Mutlularla sohbet ederek, hal hatır sordu. Çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Kocamaz, hepsi ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Son 5 yıldır Ramazan ayını hakkı ile yaşamaktan mutluluk duyduklarını Başkan Kocamaz'a ileten vatandaşlar kurulan iftar sofraları için teşekkür etti.
Başkan Kocamaz, “Bu sofralar bayrağımıza, devletimize, milletimize hep birlikte sahip çıkma kararlılığımızı gösteriyor”
Mersin'in tüm ilçelerinde kurdurduğu iftar sofraları ile birbirlerini tanımayan insanları bile bir araya getirerek aynı sofrada buluşturan, Ramazan ayının sevincini yaşatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mutlu vatandaşlara seslenerek, “Mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyor, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ramazan bereket demek. Ramazan yardımlaşma ve kaynaşma demek. Ramazan dua ayı demek ve bin aydan daha hayırlı denilen Kadir Gecesi'nin de içerisinde bulunduğu kutsal bir ay demek. Bu ayın bereketinden ve rahmetinden bu sofralarda, teravih namazlarında bir araya gelerek faydalanmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde bu sofraların kuruyor, vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz bu etkinlik, ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiği şu günlerde daha da anlam kazanıyor. Dayanışma ruhu bizi bir araya getiriyor. Bayrağımıza, devletimize, milletimize hep birlikte sahip çıkma kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.
“Biz bu ülkede Türk milleti olarak biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz”
Herkesin İslam âleminin içerisinde bulunduğu durumun farkında olması ve duyarlı olması gerektiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Başkan Kocamaz, “Müslüman'ın ve Türk'ün olduğu her yerde kargaşa ve kaos yaratan, baş ağrısı oluşturanlar var. Bölgemizde 40 yıldan fazladır terör belası ile karşı karşıyayız. Ama bu da yetmezmiş gibi emperyalist güçler bugün bu terörist unsurların uzantıları olan Suriye'de ki ve Irak'ta ki gruplara her türlü desteği veriyor. Suriye'yi e Irak'ı bir savaş arenası haline getirdiler. Bütün emperyalistler orada güç denemesi yapıyorlar. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki İslam âlemi üzerine oynanan oyunların en son merhalesi inanın Türkiye. 15 Temmuz bunun en basit ve bariz örneği. Onun için diyoruz ki birbirimize sahip çıkalım. Geçmişte birbirimizi üzmüş olabiliriz. Ama biz bu ülkede Türk milleti olarak biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz” dedi.
Baki Şimşek Mutluları yalnız bırakmadı
Ramazan ayı boyunca ilçeleri karış karış gezerek vatandaşlarla iftar yapan ve onları yalnız bırakmayan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Hepinizin mübarek Ramazan ayını kutluyorum. İnşallah Ramazanla beraber ülkemize ve İslam âlemine birlik ve beraberlik gelir. Özellikle Filistin'de, Gazze'de, Telafer'de, Arakan'da Suriye'de ve Irak'ta Müslümanlara karşı yapılan zulmün sona ermesini temenni ediyorum. Ben 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Mersinli hemşerilerimin ülkenin birliği ve beraberliği için hareket edeceğine inanıyorum. Hepinizin duasını ve desteğini bekliyoruz” diye belirtti.
Nebi Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla el ele verdik tarih yazmaya devam ediyoruz”
Ramazan ayı ilçe programlarının Mut'ta kurulmasının ve Mutlu vatandaşları aynı sofrada, aynı amaç uğruna bir arada görmenin kendilerine mutluluk verdiğini dile getiren Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Cenab-ı Allah Ramazan ayında yapmış olduğunuz bütün ibadetleri makbul ve kabul eylesin. Rabbim Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a, Mut halkını böyle bir ortamda bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareketçi belediyelerin tek derdi millet. Üretken ve çalışkan belediye olmak zorundayız. Hayatınızın bütün alanlarında birçok konuda Büyükşehir Belediye başkanımızla el ele verdik tarih yazmaya devam ediyoruz. Sizlerin emeği ile biz bu işleri yapabiliyoruz. Bizler arada vesileyiz. Allah sizlerin duasını ve desteğini bizlerden eksik etmesin. Şimdiden yaklaşan Ramazan bayramınızı kutluyorum” dedi.
İftar programında hep birlikte oruçlarını açan Mutlular, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinlikleri ile de güzel bir akşam yaşadı. Sezai Yeşilyurt Yunus Emre'yi canlandırdığı ve kıssadan hisseler anlattığı programda, seslendirdiği Yunus Emre şiirleri ile büyük beğeni topladı. Sezai Yeşilyurt'un ardından sahne alan ve düetleri ile iftar programına damga vuran Kaya Kuzucu, Âşık Sefai ve Selami Durmuş birlikte verdikleri konser ile kulakların pasını sildi. Alanda yerini alan semazenler de gerçekleştirdikleri gösterileri ve müzikleri ile vatandaşları büyüledi.

448 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın