Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam289
Toplam Ziyaret771800
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KAZADA HAYATINI KAYBETTİ BÖBREĞİYLE UMUT OLDU

KAZADA HAYATINI KAYBETTİ BÖBREĞİYLE UMUT OLDU

Mersin'de trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin böbreği, 14 yıldır böbrek nakli bekleyen hastaya nakledildi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Organ Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Zeki Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın organlarının yakınları tarafından bağışladığını belirtti.
Bağış yapılan organlardan böbreğin hastanelerine getirildiğini anlatan Yılmaz, böbreği, 14 yıldır organ bekleyen hastaya başarılı bir operasyonla naklettiklerini bildirdi.
Nakil yapılan hastanın durumunun iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Hastamız buradaki tedavisinin ardından taburcu edilecek ve normal hayatına dönecek. Türkiye'de 30 bine yakın organ bağışı bekleyen hasta mevcut ancak 3 binine nakil yapıldı. Türkiye'de organ bağışı Avrupa'ya oranla çok az ve bağış olmadığından dolayı birçok hastamızı kaybediyoruz. Örnek vermek gerekirse sadece hastanemizde 500'e yakın hasta böbrek nakli bekliyor. Beyin ölümlü hastalardan bağış, oldukça yetersiz. Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda bilinçlenmesi gerekir. Özellikle beyin ölümlü hastaların organları bağışlanmalı ve yaşamak için organ bağışı bekleyen çok sayıda hastaya umut olunmalıdır."
Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde yaşayan ve uzun yıllardır böbrek nakli bekleyen 40 yaşındaki Eyüp Öztürk ise hem kendisine böbrek nakli yapan doktorlara hem de böbreği bağışlanan kişinin yakınlarına teşekkür etti.

245 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın