Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam60
Toplam Ziyaret781812
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HOBİ BAHÇESİNDE KANSERE MEYDAN OKUYOR

HOBİ BAHÇESİNDE KANSERE MEYDAN OKUYOR

Mersin'de, kanserin başlangıç evresi olarak bilinen 'nodül' teşhisi konulduktan sonra belediyenin tahsis ettiği hobi bahçesinde sebze, meyve ve çiçek yetiştirmeye başlayan Belgin Taş'ın(56) sağlık durumu her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor.
Mezitli ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Belgin Taş'a, boğazındaki şişlik nedeniyle 1997 yılında gittiği hastanede 'nodül' oluşumu teşhisi konuldu. Doktorunun tavsiyesi üzerine bıçak altına yatan iyileştiği belirtilen Taş'ın rahatsızlığı, 2017'de nüksetti. Kemoterapi tedavisi görmesi gereken Taş'ın hayatındaki değişim de bu şekilde başladı. Belediye tarafından Mezitli ilçesinin çeşitli noktalarında oluşturulan hobi bahçelerinde kendisine organik tarımla uğraşabileceği bir yer edinen Taş, günlük hayatın karmaşasından uzaklaşarak iyileşme kat etti.
Yaşadıklarını anlatan Taş, "Doktorum bana, 'Belgin Hanım kemoterapi görmemiz gerekiyordu, ne yaptın sen?' diye sorduğunda, 'Doktor Bey, ben doğayla uğraşıyorum, kitabımı okuyorum. Her şeyden uzaklaşıyorum' dedim. Doktorumun da hoşuna gitti. Toprak bana şifa verecek inşallah. Çevremdeki binalara canavar binalar diyorum. O canavar binalar hep arkamda kalıyor. Ben burada kendimi yaylada gibi hissediyorum. Burada o kadar huzurlu oluyorum ki, misafirlerimi burada ağırlıyorum. Evi artık kapattım. Sabah erkenden geliyorum, kahvem ve kitabımla gelecek misafirlemi burada ağırlıyorum" dedi.
Ramazan Ayı boyunca orucunu hobi bahçesinde açtığını dile getiren Taş, "Misafirlemi burada ağırladım. Misafirlerim geldiği zaman ellerimle mahsullerimi topluyorum ve kendilerine sunuyorum. Hep söylüyorum, yaşamak gerek. Domatesleri ve fasülyeleri yedik. GDO'suz mahsüllerden akrabalarıma, dost ve arkadaşlarıma da verdim. Şu an bahçemi güzlük ekmeye başlayacağım. Güzün de mahsullerimi rahat rahat yiyeceğim. Bu bahçe sayesinde hastalığımdan kurtuldum, kurtulacağım. kemoterapi görmem gerekinken, Allah'ıma şükürler olsun, bu bahçenin sayesinde şifama kavuşuyorum" diye konuştu.
Mezitli halkını toprakla buluşturmak amacıyla hobi bahçesi projesini hayata geçirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "6'ncısını bu ay içerisinde hizmete sunacağız. 6 değişik mahalledeki hobi bahçelerimizden yararlanan 220 arkadaşımız mevcut. Fakat binin üzerinde de müraccat edip sırada bekleyen var. Bu şunu gösteriyor; demek ki Mezitli halkı gerçekten toprakla buluşmak istiyor, gerçekten üretim yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

257 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın