Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam25
Toplam Ziyaret781183
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KURBAN ETİ TÜKETİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KURBAN ETİ TÜKETİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kurban bayram etinin tüketimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Aksi halde fazla tüketilen kırmızı et birçok sağlık sorununu da beraberinde getirebilir. İşte kurban eti tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...
Kurban bayramında tüketilen kurban eti miktarına dikkat edilmediğinde çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkabilir. Bunlardan bir tanesi de vücutta fazla miktarda su birikimi olarak bilinen ödem şikayetidir.

FAZLA TÜKETİLEN ET SAĞLIĞA ZARAR VERİYOR

Günlük ihtiyaçtan fazla tüketilen et,alınan enerji miktarını arttıracağından kilo alımlarına sebep olabilir. Ayrıca; fazla et tüketiminin zararları arasında kandaki kolesterol seviyesinin yükselmesi, karaciğerde yağlanma, gut hastalığı, böbrek fonksiyonlarında bozulmalar meydana gelir. Son yıllarda dikkatle üzerinde durulan bir konu da fazla kırmızı et tüketiminin kanser oluşma riskini arttırmasıdır. Uzmanlar kanser hastalıklarına karşı korunmak için haftada 2 kezden fazla kırmızı et tüketimini önermiyor. Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda, fazla miktarda ve sıkça et tüketenlerde, daha az et tüketenlere göre bağırsak kanseri riskinin çok daha fazla olabileceği ortaya çıktı.
Fazla et tüketimine bağlı protein yükselmesi meydana gelerek ödemli bünyeler ortaya çıkabilmektedir. Vücutta fazla miktarda biriken ödemi atmak için ara öğünlerde ananas gibi meyveler tüketmek, öğünlerde yeşil yapraklı sebze (roka, maydanoz, tere, vb.) tüketimini arttırmak, bol su içmek, düzenli hafif tempo yürüyüşler yapmak, stresten uzak durmak gerekir.

KIRMIZI ETİ YETERSİZ MİKTARDA TÜKETMEK DE SAKINCALI

Her besinde olduğu gibi kırmızı et de uygun miktarlarda tüketilmelidir. Kırmızı et, yeteri kadar tüketilmediğinde demir ve B12 vitamini eksikliği görülebilir. Bunun sonucunda; halsizlik, yorgunluk ve unutkanlık gibi sorunlar yaşanabilir. (Kaynak : www.yasemin.com)

269 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın