Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam321
Toplam Ziyaret780629
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KOCAMAZ’DAN ALAHAN MESİRE ALANINDA İNCELEME

KOCAMAZ’DAN ALAHAN MESİRE ALANINDA İNCELEME

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesi Alahan Manastırı yakınına yapılan 'Alahan Piknik ve Mesire Yeri Düzenleme Projesi'ni yerinde inceledi.
Mersin'in turizm hayatına, kültürel değerlerine yeni değerler katmak ve turizmini canlandırmak adına çalışmaları devam eden mesire alanının inşasında sona gelindi. 2000 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine giren Alahan Manastırı'nın iç ve dış turizme daha fazla açılımını sağlamak için çalışmaları sürdürülen mesire alanı, Alahan Manastırı'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için de önemli bir tesis olacak. Milattan sonra 4. ve 6. yüzyıllar arasında yoğun olarak kullanılan ve Hristiyanlar için 'Hac Merkezi' olduğu düşünülen ve Erken Hıristiyan sanatında ve Bizans Mimarlık Tarihinde önemli bir yere sahip Alahan Manastırı'nın, proje bittiğinde iç ve dış turizm açısından cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.
Yüzde 75'i METAB'ın katkıları ile sürdürülen ve 30 bin metrekare alan üzerine kurulan, içerisinde spor alanları, kır kahvehanesi, açık-kapalı restoran, 30 adet kamelya, 6 adet satış mağazası, yürüyüş yolları, otopark, 15 adet Osmanlı çeşmesi, mescitler ve çocuklara özel oyun grupları bulunan mesire alanı Mut'un sosyal yaşamına da renk katacak. 775 bin TL ihale bedeli olan proje, vatandaşların dinlenme, eğlenme ve spora yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede, ailenin ve gençlerin uğrak mekanı olacak olan mesire alanı 2018 yılının sonuna kadar tüm müştemilatı ile tamamlanması bekleniyor.

236 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın