Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam200
Toplam Ziyaret771711
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

PİRİNÇ SUYUNDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ KORKUTUYOR

PİRİNÇ SUYUNDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ KORKUTUYOR

İlçemizdeki Pirinç suyu Deresi'nde balıklar telef oluyor. Derede balıkların çırpınarak telef olduklarını gördüklerini belirten vatandaşlar, bazı mahallelerin kanalizasyon suyunun dereye akması sonucu balık ölümlerinin meydana geldiğini ileri sürdü.
Toroslar'ın zirvesinden doğup Gençali ve Yapıntı mahallelerinden geçerek Göksu Irmağı ile kavuşan Pirinç suyu Deresi'nde ölen binlerce balığın yüzeye çıkması vatandaşları ürküttü. Balık avına geldiklerini belirten vatandaşlar, "Balık avlamak için hep buraya geliriz. Düne kadar balıklar canlıydı, bugün geldik hepsi ölmüş. Bu kanalizasyon suyunu Pirinç suyu Deresi'ne akıtanların hatasıdır. Toroslar'ın eteğinden gelen tertemiz suya lağım akıtıyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Muharrem Kurt adlı vatandaş da, büyük bir ihtimalle lağım suyundan dolayı balıkların zehirlendiğini düşündüklerini söyledi.
Balıkların telef olması sonucu bölgede inceleme yapan Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin lağım suyu veya vatandaşın arazilerinde kullanılan zirai ilaçların bahçe sularken dereye karışması sonucu yaşanmış olabileceği ihtimalini değerlendirerek, su ve balıklardan numune alıp inceleyeceklerini bildirdi.

301 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın