Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam245
Toplam Ziyaret781002
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MEÜ'DE "AHİLİK VE SOSYAL GÜVENLİK" KONFERANSI

MEÜ'DE "AHİLİK VE SOSYAL GÜVENLİK" KONFERANSI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Kariyer Merkezi işbirliğinde, 25. Ahilik Haftası kapsamında 'Ahilik ve Sosyal Güvenlik' konferansı düzenlendi.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer, ahiliğin araştırmalarda insan haklarına saygı, kadının toplumdaki yeri, misafirperverlik, birlik olma, dayanışma, yardımlaşma gibi birçok insani değerlerin mevcut olduğu bir düşünceyle hareket ettiğine değindi. Tuncer, "Ahiliğin özünde altı ilke bulunmaktadır ve bu ilkeler, elini açık tut, sofranı açık tut, kapını açık tut, gözünü bağlı tut, beline sahip ol, diline sahip oldur" dedi.

Ahilik Türk toplumunun mayasıdır

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise, akademik olarak ahiliğin anlatılması istense ansiklopedilerin yetmeyeceğine vurgu yaparak, "Ahilik Türk toplumumuzun mayasıdır. Ahilik Teşkilatı vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkıyordu. Biz de Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bu çizgide ilerlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Moderatörlüğünü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Rifat Aytar'ın yaptığı konferansta, Doç. Dr. İlhan Ege Ahilik konusunda, Dr. Öğr. Üyesi Erhan Gülcan ise Sosyal Güvenlik konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.
Sunumların ardından Ege ve Gülcan'a 'Ahilik Kaftanı' giydirildi.

189 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın