Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam232
Toplam Ziyaret772171
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Mut Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevleri Haftası Kutlandı.

Mut Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçemiz Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Ali Serban, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mut İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk'ün katıldığı program Saygı Duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Açılış Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda camilerin ve din adamlarının toplum için önemini vurgulayan bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk'ün konuşmasının sonrasında Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi haftanın anlam ve önemi hakkında konferans verdi.
Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası adıyla kutladıklarını' belirten Kondi; “ Bu günler içerisinde insanlara bir hatırlatmamız oluyor, yeniden camilerin, din odaklı din hizmetlerini, camilere kimlerin hizmet ettiğini, cemaatinin nasıl olabileceği konuların içinde bulunduğu ve her yıl ayrı bir tema içerikli kutlamalar yapıyoruz. Daha önceki senelerde cami ve çocuk, cami ve kadın, cami ve aile, cami ve gençlik gibi çeşitli temalar işledik. Bu yıl ise camiler ve din hizmetlerine adanmış ömürler ' şeklinde bu hizmetleri geçmişte görenlere bir vefa, şuandaki görevdekiler de bir motivasyon ve onlara bu hizmeti daha iyi imkan sunmaları hakkında programlar yapıyoruz. Bu vesileyle bugün buradayız ve burada Mut İlçe Müftülüğümüz tarafından çok güzel bir program yapılmış. Burada imamlarımızla, müezzinlerimizle, Kur'an-ı Kerim kursu hocalarımızla bir araya geldik. Onlarla bir hasbıhal ettik, dertleştik, fikir alışverişinde bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

264 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın