Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi40
Bugün Toplam125
Toplam Ziyaret777618
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖLÜMÜNÜN 80. YILINDA ATA’YI ANDIK

ÖLÜMÜNÜN 80. YILINDA ATA’YI ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri, sabah saat 08.45'te İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile başladı.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam eden törende, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
İtfaiye ve resmi araçlar sirenlerini 2 dakika boyunca çalarken, Mut halkı da Atası'na saygısını gösterdi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.
Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda devam etti. Mut Özdemirler ÇPAL okulunun öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk'ü anlatan şiirlerin okumasının ardından tören sona erdi.

227 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın