Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam207
Toplam Ziyaret780964
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DOLU CAM SERALARI YERLE BİR ETTİ

DOLU CAM SERALARI YERLE BİR ETTİ

Silifke ilçesinde etkili olan dolu ve şiddetli yağmur, cam seraları kırıp, su birikintilerinin oluşmasına neden oldu.
Silifke ilçe merkezinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rögarlar taşıp, yollarda su birikintileri oluştu, trafik akışında ise aksamalar meydana geldi. Saray Mahallesi'ndeki Atatürk Evi önünde yolda biriken suda araçlar mahsur kaldı, vatandaşlar da evlerinden çıkamadı. Belediye ekipleri, suyun tahliye edilmesine yönelik çalışma başlattı.
İlçeye bağlı Yeşilovacık ve Işıklı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle salatalık seraları büyük zarar gördü. Yaşanan dolu afetinden dolayı seralar tamamen kullanılamaz hale geldi.
Seralarının camlarının neredeyse tamamının kırıldığını ifade eden salatalık üreticileri, "Neredeyse ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışı tüm seralarımızın camlarını kırdı. Yaklaşık 150-200 dönüm salatalık serası zarar gördü. Bir dönüm seranın sadece cam maliyeti 30-35 bin TL'yi buluyor. İçindeki fidenin masraflarını da hesap edince her bir dönüm serada ortalama 40 bin TL zarar var. Devletimizden bizlere yardım etmesini bekliyoruz." dedi.
Öte yandan Yeşilovacık mahallesinde dolu ve yağıştan dolayı dağlardan akan çamurlu su yolları kapladı. Ekipler yolların çamurdan temizlenmesi için çalışma başlattı.

195 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın