Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam473
Toplam Ziyaret772412
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN DİNÇER; KDV VE ÖTV İNDİRİMİNDE SÜRE UZATIMINA GİDİLMELİ

BAŞKAN DİNÇER; KDV VE ÖTV İNDİRİMİNDE SÜRE UZATIMINA GİDİLMELİ

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, hükümetçe açıklanan ve 1 Kasım 31 Aralık 2018 dönemini kapsayan Vergide İndirim Paketiyle otomotiv, beyaz eşya ve mobilya sektöründeki ÖTV ve KDV indiriminin durağan piyasaya can suyu olduğunu belirterek, indirimin diğer sektörleri de kapsayarak 2019 yılı içerisinde de devam etmesini istediklerini söyledi.
Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, ülkemiz ekonomisinin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılarla birlikte dövizdeki dalgalanma, faizlerdeki yüksekliklerin yatırım ve harcamaların kısılmasına neden olduğuna vurgu yaparak, bu durumun ise piyasanın durma noktasına gelmesine zemin hazırladığını ifade etti.
Durağan ekonomiyle birlikte bir çok esnaf ve sanatkarın kapısına kilit vurmak zorunda kaldığının altını çizen Başkan Dinçer, bu gidişata tedbir amaçlı olarak hükümetin otomotiv, mobilya ve beyaz eşyada aldığı ve 1 Kasım 31 Aralık tarihlerini kapsayan ÖTV ve KDV indiriminin piyasadaki daralmaya can suyu olduğunun altını çizdi.
Ekonomideki durgunluğun aşılması, vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesine imkan tanınması ve esnaf sanatkar ve diğer işletmelerin işlerinin artmasına katkı sağlaması açısından ÖTV ve KDV indiriminde süre uzatımına gidilmesini istediklerini kaydeden Başkan Dinçer, “Satışların olması demek, işletmenin ayakta kalması, nakit akışının canlanması, ekonomi çarkının dönmesi anlamı taşımaktadır. Bu bağlamda hükümetçe açıklanan ve 1 Kasım 31 Aralık 2018 dönemini kapsayan ÖTV ve KDV indiriminin önümüzdeki yıl içerisinde diğer sektörleri de kapsayacak şekilde devam ettirilmesini talep etmekteyiz. Diğer sektörleri de kapsayacak ÖTV KDV indiriminin ekonomide ilaç etkisi yapacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

178 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın