Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam120
Toplam Ziyaret780877
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYEDEN VATANDAŞA BEZ ÇANTA DESTEĞİ

BELEDİYEDEN VATANDAŞA BEZ ÇANTA DESTEĞİ

Mut Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plastik kullanımının azaltılması amacıyla başlattığı marketlerde poşetlerin parayla satılması projesine destek vermek amacıyla hazırlattığı 5 bin adet bez çantayı vatandaşlara dağıttı.
1 Ocak 2019 itibariyle naylon poşetlerde başlayan ücret uygulamasına karşı bilgilendirme yapmak amacıyla ilçemiz Cuma pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, plastik poşet kullanımının doğaya verdiği zarara dikkat çekerek, artık bez çanta kullanılmasını istedi.
Başkan Yılmaz eşi Nuran Yılmaz ve personeli ile birlikte belediyenin diktirdiği bez çantaları esnafa ve vatandaşlara dağıttı. Yılmaz, "Poşetsiz, naylonsuz güzel bir Türkiye, güzel bir Mut için bez çanta yaptırdık. Hem esnafımıza, hem pazardan alışveriş yapan insanlarımıza faydalı olmak istiyoruz. Bu konuda şimdilik kampanya olarak 5 bin adet pazar çantası yaptırdık" dedi.
Başkan Yılmaz ve eşi Nuran Yılmaz daha sonra pazarda vatandaşlarla sohbet ederek, belediye tarafından yaptırılan bez çantalarla pazar alışverişi yaptı.

472 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın