Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam344
Toplam Ziyaret782828
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN ADAYLARI NETLEŞTİ

BAŞKAN ADAYLARI NETLEŞTİ

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partiler adaylarını artık belirledi.
Uzun süredir merakla beklenen aday belirleme süreci sonrasında
nihayet er meydanına çıkan isimler netleşti.
Cumhur İttifakı olarak seçime giren AKP ve MHP ortak aday olarak MHP’den Volkan ŞEKER’i aday olarak gösterdi.
İyi Parti kanadı stratejik bir hamle yaparak eski Belediye Başkanı Murat ORHAN’ı aday göstererek seçim iddiasını ortaya koydu.
CHP’de aday adaylığı sürecinde adaylık düşüncesi olmadığı konuşulan Mehmet SAYDAM’ı aday gösterdi.
Mut Demokratik Halk Dayanışması olarak TKP’den Devrim ŞİMŞEK adaylığını açıkladı.
Mut Belediye Başkan Adaylarımıza başarılar diliyor, gerek sosyal medyadan gerek yazılı olarak yapmış oldukları ilk açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Cumhur İttifakı Mut Belediye Başkanı adayı Volkan ŞEKER yaptığı konuşmasında, Cumhur İttifakı'nın iki teşkilatını mahcup etmeyeceğini belirterek, "Öncelikle geçmiş dönemde ve şu anda görev yapan Mut Belediye Başkanlarına vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kim taş üstüne taş koymuş ise kendilerine binlerce teşekkürler. Mut'la alakalı birçok proje hazırladık. Bu projelerimizin hepsini teker teker sizlerle paylaşacağız. Hem de yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve tereddütü olmasın. Cumhur ittifakının adayı olarak Mut halkının huzurundayım. İki liderimizi ve iki teşkilatımızı da mahcup etmeyeceğimden herkes emin olabilir" dedi.

İYİ Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN yazılı açıklamasında:
“Mut insanının bağrına bastığı Murat Orhan olarak, ilçemle her daim hemhal oldum. Gerek Tarım İlçe Müdürlüğüm dönemimde, gerekse Belediye Başkanlığım dönemimde, makam kapımız da gönül kapımızda herkese açık oldu. Kişi ayrımı yapmadım. Her zaman ulaşılabilir oldum. Dertleriyle dertlendiğim, mutluluklarıyla mutlu olduğum ve her konuda dayanışma içerisinde olduğum ilçe insanıyla muhabbetimi sürekli devam ettirdim ve olan dostlarıma yeni gönüller ekledim.
Gönül bağımızın olduğu ve birbirimizi çok sevdiğimiz Mutlu hemşerilerim beni yeniden başkan olarak görmek için bütün anketlerde, kamuoyu yoklamalarında açık ara zirveye taşıdı. Bu süreçte bana destek olan bütün gönüldaşlarıma teşekkürü ayrıca bir borç bilirim. Biz Mut'a aşığız. Mut bize, biz Mut'a umut olduk.
Bizi yola çıkaran düşünce partizanlık değil; ilçemize hizmet etme arzusu, ilçemdeki her kesimi kucaklayıp, kapısı herkese açık, herkese eşit hizmet anlayışıydı. Çünkü biz her kesimin ortak noktasıyız. Çünkü biz Belediyeyi makam kapısı değil hizmet kapısı olarak görüyoruz. Bizim insanımıza kapımız da gönlümüzde sonuna kadar açıktır.
Demokrasimizin vazgeçilmezi millet iradesidir. Halkın gücü; sandıkta yerelde kendisine en yakın gördüğü kişiye destek vermek üzerinedir. Bu temel esas alındığı zaman siyasetin amacı; ilçenin temsil ve hizmet makamı olan belediye başkanlığına, halka yakın, halkın ulaşabildiği, halkın sevdiği ve halkın layık gördüğü isim etrafında birleşmek suretiyle canlandırmaktır.
Biz, ayak oyunlarına değil millet ne diyor, ona bakarız. Bıraksınlar, Mut kendi kararını kendisi versin. Mademki, demokrasi insanların seçme ve seçilme hakkının olduğu ve insanlarının kendi kendini yönetebilmesi için Cumhuriyetle taçlanmış bir sistem; “Millet iradesinin üzerinde bir güç tanımıyoruz”, deniyorsa o zaman biz de Mut halkının desteğini alarak yolumuza devam edelim kararı aldık. Kararı Mut halkı versin. Bizim en büyük davamız Mut'a hizmet. Seçimi net bir şekilde açık ara alacağız. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Belediyeyi makam değil hizmet kapısı yapacağımızdan, belediyemizin de gönül kapımızın da herkese açık olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. “Hizmet için Oy verecek adam arıyoruz!” diyen insanımızın umuduyuz. Birlikte başaracağımız, ilçemize kazandıracağımız nice güzel eserler ve hizmetler var. Ne engelleri birlikte aştık, millet iradesini hiçe sayanların da üstesinden geliriz, evelallah. Sandıktan açık ara önde çıkacağımızın ve demokrasi tarihimizde Milletin Dersi niteliğinde çok büyük bir ses getireceğimizin bilinmesini istiyorum. Çünkü; söz milletin, güç milletin, irade milletin, zafer milletin” dedi.

CHP Mut Belediye Başkan Adayı Mehmet SAYDAM:
“Söz veriyorum; kavgaya, çatışmaya, husumete gelmiyorum. Tam tersine kardeşliğimizi pekiştirmeye Mut'umuzu yaşanır kılmaya, huzurlu ve sağlıklı bir ilçe haline getirmeye geliyorum. 1 Nisan'da yeni bir sabaha uyandığımızda, Mersin'in incisi Mut'ta huzur hakim olmaya başlayacaktır. Çünkü ben ötekileştirici ve dışlayıcı dilden uzak duracağım. Sevgi ekip sevgi biçeceğim. Hiçbir ayırım yapmadan 65 bin Mut'luyla birlikte bu ilçeyi kardeşçe kucaklayıp ileriye taşıyacağım.
İşte bundan dolayıdır ki ben 31 Mart akşamı seçimi kazandığımda kendimi asla zafer kazanmış olarak saymayacağım, bu savaş değil ki ne zaferi, kime karşı zafer, demokrasilerde kaybeden olmaz.
Ben bu seçimi, bu galibiyeti Mut halkının bana 5 yıl için verdiği görev yetkisi olarak görüyorum. Oy veren vermeyen bütün Mutlulara adil ve eşit hizmet etmeyi bir görev sayacağım. Kim olursa olsun karşımızdakini herhangi bir partinin taraftarı olarak değil, bütün kimliklerden bağımsız sadece ve sadece insan olarak göreceğim. Kim olursa olsun taşıdığı hiçbir sıfat herhangi birini veya bir grubu öncelikli yapmayacaktır” dedi.

Mut Demokratik Halk Dayanışması olarak TKP’den Devrim ŞİMŞEK açıklamasında:
“Mut Demokratik Halk Dayanışması olarak TKP'den Mut Belediye Başkanı adayıyım. Bu süreçte beklediğimizden çok daha fazla destek gördük, destek olan bütün dostlarıma buradan teşekkür ederim. Özellikle Ovacık Belediye Başkanı Dersim/Tunceli Belediye Başkanı Adayı Fatih Maçoğlu'na hem gelip bir iki günde olsa çalışmalarımıza katılacağından ve sürece katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Söz, yetki, karar Mut halkına! Bir Ovacık değil bin Ovacık!” diyen Devrim Şimşek TKP Mut Belediye Başkanı adaylığının nedenlerini şu şekilde sıraladı: Ovacık Deneyimini Mut'a Taşıyalım “Çürümüş siyasetlerden, belediye başkanı adaylığı için onlarca takla atan adaylardan bıktınız mı? Kimin nereye oy vereceği belli olmayan Mut siyasetinden bıktınız mı? Ankara'nın adaylarından bıktınız mı? Sizin söz sahibi olacağınız bir belediye mi istiyorsunuz? Bu soruların birine bile evet diyorsanız, bizimle birlikte olun. Ovacık deneyimini Mut'a taşıyalım.”
Bizim diğer düzen partileri gibi teşkilatlarımız yok, bizi destekleyen insanlara ulaşmada sorunlar yaşayabiliyoruz, buradan çağrımızdır bizimle birlikte söz, yetki, karar halka diyen dostların desteklerini bekliyoruz, yasal süreci tamamlamak için Belediye Meclis üyesi listesi hazırlamız gerekiyor, bu konuda sıkıntımız yok ama bizim görüşümüz listenin kadın ağırlıklı olması, kadın arkadaşlardan listemizde olması, gönüllülük esaslı bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ovacık deneyimini anlatabiliriz, öğretebiliriz, yapabiliriz” dedi.

1361 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın