Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam102
Toplam Ziyaret778271
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DİNÇER; MERSİN'E İŞLETMELERÜSTÜ EĞİTİM MERKEZİ KURULMALI

DİNÇER; MERSİN'E İŞLETMELERÜSTÜ EĞİTİM MERKEZİ KURULMALI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ülkemizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasının adresinin mesleki eğitim olduğunu belirterek, kentimize içerisinde her türlü meslek kollarında atölyelerin bulunduğu İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nin mutlaka kurulması gerektiğini söyledi.
Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu, beraberinde bulunan bir grup partili ile birlikte bünyesinde kurulu 70 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret ederek projelerini paylaştı.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Cumhur İttifakı Başkan adayı Bekir Topçu'ya başarı dileklerini iletti. Konuşmasında Yenişehir bölgesinin esnafın en çok sıkıntı yaşadığı bölgelerden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer; “Devlet karayolunun üzerine köprü kurulmak suretiyle devasa AVM'lere ruhsat veren ve çevredeki binlerce esnafın kapısına kilit vurmasına zemin hazırlayan ilçemiz Yenişehir belediyesi. Sosyete pazarlarına ruhsat veren; kermesleri sürekli hale getiren, bölgedeki marangoz, mobilyacı, oto yıkamacı gibi esnafa alternatif yer göstermeden zabıta kanalıyla işyerlerini kapattıran ilçemiz üzülerek söylüyoruz ki Yenişehir belediyesi. Kısaca bizler Yenişehir'de çok büyük sorunlar yaşadık” dedi.
Cumhur ittifakı adayı Bekir Topçu'ya ve tüm adaylara “AVM'lere ruhsat verme sevdasından, sosyete pazarlarından, kermeslerden, belediyelerin ihtiyacını başka bölgelerden karşılamaktan ve ticarete engel olmaktan vazgeçin” çağrısında bulunan Başkan Dinçer, “Hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Yerel yönetimler sanki burada üretim yapılmıyormuş gibi bir çöp konteynerini ihtiyacını dahi başka bölgelerden karşılıyor, matbaa işlerini başka ilçelerde yaptırıyor. Bizim buradaki esnafımız da ayakta kalmak için mücadele veriyor. Yerel yönetimler bölgemizi ve ülkemizi kalkındıracak projeler üretmeli, yüzünü başka illere değil, buradaki esnafa çevirmeli. Kavgacı değil uzlaşıcı olmalı. İşyerini kapatmak için değil, açtırmak için mücadele etmeli. Kapanan her işyerinin işsizler ordusuna yeni bireyler katılması olduğunun farkında olmalı “ diye konuştu.
Konuşmasını “Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasının anahtarı mesleki eğitimdir, üretimdir, istihdamdır. Bizim bunlara ihtiyacımız var” şeklinde sürdüren Dinçer; “ Bu bağlamda Mersin'e içerisinde bütün meslek kollarında atölyelerin bulunduğu bir “İşletmelerüstü Eğitim Merkezi” mutlak suretle kazandırılmalıdır. Mersin'de işsizlik had safhadayken, işyerlerimizde ise kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor. Yetiştirecek çırak, kalfa bulamıyoruz. Bunun için mesleki eğitim özendirilmeli. Bizler kentimize gençlerimizi altın bilezik sahibi yapacak olan İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nin mutlak suretle kazandırılması taraftarıyız. Bunun için yerel ve genel idarelerden destek bekliyoruz. Ayrıca her ilçemize mutlak suretle modern sanayi siteleri kurulması gerektiğine inanıyoruz. Kurulan her sanayi sitesi ve eğitim merkezi, üretime, ekonomiye ve istihdama katkı sunacaktır” dedi.
Cumhur ittifakı Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu ise kendisinin de bir esnaf olduğuna vurgu yaparak, “Esnafımızın yerel yönetimlerle yaşadığı sorunları birebir bilen bir kardeşinizim. Ben meslek kuruluşlarımızın ve STK'larımızın önerilerine büyük önem veriyorum. Bu bağlamda ilçemiz için belirlemiş olduğum 41 proje vardı. Bugün sizin önermiş olduğunuz İşletmelerüstü Eğitim Merkezi önerinizi projelerimin birinci sırasına ekliyorum. Seçilmemiz halinde sizlerle birlikte İşletmelerüstü Eğitim Merkezini ilçemize birlikte kazandıralım. Ben buna varım. İlçemizde üretime, istihdama, kalkınmaya yönelik atılacak her adım için desteğimiz tam olacaktır. Yine Yenişehir bölgesine sanayi sitesi kazandırılması, oto galericiler sitesi kazandırılması gibi istihdama ve ekonomiye dönük projelerin yanı sıra ulaşıma, eğitimden spora, kentsel dönüşümden kültür sanata, sağlıktan sosyal belediyeciliğe kadar her alanında birçok yatırıma birlikte imza atmaya hazırım” dedi.

640 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın