Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret781271
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZİRAAT ODASI'NDAN ÇİFTÇİLERE ZEYTİN VE CEVİZ FİDANI DESTEĞİ

ZİRAAT ODASI'NDAN ÇİFTÇİLERE ZEYTİN VE CEVİZ FİDANI DESTEĞİ

İlçemizde tarımsal faaliyet gösteren çiftçileri fidan dikimine teşvik eden Mut Ziraat Odası, çiftçilerin talepleri doğrultusunda indirimli fidanlarını çiftçilerle buluşturmaya devam ediyor.
Mut Ziraat Odası Başkanlığı, bu kapsamda temin ettiği zeytin ve ceviz fidanını çiftçilere dağıttı. İlçemiz Üretici Pazarında Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Mut ilçe Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dağıtımı esnasında konuşma yapan Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar ; “Çiftçilerimizin talebi doğrultusunda zeytinlerimiz geldi. Bu zeytinlerimizin dağıtımını yapacağız. Çiftçilerimiz, fidanlarını toprakla buluşturacak. Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimize yardımcı olmak adına elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Bugün burada dağıtımını yapmakta olduğumuz 60.000 adet zeytin, 5.000 adet ceviz fidanının bir kısmını odamız karşılayarak çiftçilerimize ucuz fiyatla fidan teminini sağlamış bulunmaktayız.” dedi.
İlçe Tarım Müdürlüğü ile beraber çiftçilerin ürettiği ürünlerin değerinde satılabilmesi amacıyla kooperatif kurma çalışmalarının yürütüldüğünü belirten başkan Kar; “Belediye başkanımız ve İlçe Kaymakamımızın da yardımlarıyla kooperatif kurulmasını sağlayacağız.” dedi.
Ziraat Odası Başkanlığı olarak tarım danışmanlarımız tarafından Karacaoğlan'dan Topkaya'ya, Ballı'dan Yalnızcabağ'a, kadar ilçemizin tüm mahallelerini ziyaret edip çiftçilerimize arazi çalışmaları hakkında bilgilendirme ve teknik destek verildiğini bildiren Kar; “Önümüzdeki günlerde Veteriner Hekim Tarım Danışmanı ile hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimizin de yanında olacağız” dedi.
Zeytinin, Mut için büyük bir önem taşıdığını belirten Kar ; “2019 yılının tüm çiftçilerimize bereketli, hayırlı, verimli bir sezon olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

1371 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın