Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam727
Toplam Ziyaret784314
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI

AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren avukatlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. İlçemiz Hükümet Konağı karşısında bulunan Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma programının akabinde Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz'ın mesajına yer verildi.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM, DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI;

5 Nisan Avukatlar Günü'nü maalesef buruk kutluyoruz. Çünkü avukatlar, her gün yeni bir hak ihlali ve mesleğe dönük saldırılarla yüzleşmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin 2018 yılında yayınladığı rapora göre; 2017 yılı sonu itibariyle Türkiye'de 570 avukatın tutuklandığı, bin 470 avukat hakkında dava açıldığı, 79 avukatın ağır cezalara çarptırıldığı ve 14 baro başkanının tutuklandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu mensubu 18 meslektaşımız daha asılsız iddialarla, hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır. 21. yüzyıl Türkiye'sinde avukatlar, açlık grevi ile hak mücadelesi vermektedir.
Uluslararası Hukuk Örgütleri'nin, ikinci kez 24 Ocak 2019 tarihinde, Tehlikedeki Avukatlar Günü'nü Türkiye'deki avukatlara ithaf ettiğini unutmadık, unutturmayacağız!
Ülkemizde yargı, cemaatin ve siyasi partinin arka bahçesine dönüşünce, adliyeler adalet üretmeyince, biz avukatlar adaleti ülkenin dört bir yanında adalet nöbeti tutarak arar olduk. Avukatlar, bozulan adalet mekanizmasının düzeltilmesi için Adadolu'da nöbete çıkmıştır. Adalet nöbetimizi Anadolu'ya yaymaya kararlıyız. Adaleti çiğnemeyin, yoksa adalet bir gün kapınıza dayanır.
Hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması için verilen mücadelede, tüm yük sadece avukatların üzerindedir. Oysa yargının diğer kurucu unsurları da bu mücadelenin içerisinde yer almalıdır. Biz avukatlar hiçbir zaman hiyerarşik yapının gölgesi altında verilen talimatların uygulayıcısı olmadık, olmayacağız. Yargı siyasetten emir alamaz!
Hukuk devletinin güvencesinden birisi olan savunma hakkı, geleceksiz ve güvencesiz bir hale getirilmeye çalışılmaktadır. Avukatın olmadığı bir yargıyı hayal edenler biliniz ki; demokratik bir ülkede savunma hakkı ne kadar güçlüyse, hukuk sistemi de o ölçüde güçlü kalacaktır.
Demokratik hukuk devletinin olmazsa olmazı; bağımsız savunma ve bağımsız yargıdır. Etkin ve bağımsız bir savunmanın olmadığı rejimlerde, tarafsız ve bağımsız mahkemelerden, dolayısıyla adaletten söz edemeyiz. Adaletin gerçek anlamda sağlanabilmesi için meslektaşlarımızın savunmalarını özgürce yapabilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve hukukun üstünlüğünün inşa edilmesi, yargının tüm kurucu unsurlarının hukuk devleti anlayışını içselleştirmeleri gerekmektedir.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;
Meslektaşlarımız kollukta, savcılıkta, mahkemelerde, adliyelerde ve ofislerinde bir yığın sorunla boğuşmaktadır. Avukat sayısındaki hızlı artış, hukuk eğitiminin kalitesizleşmesi, kontrolsüz, denetimsiz açılan hukuk fakülteleri, sorunların temelini oluşturmaktadır. Türkiye' den başka avukatlığın sınavsız yapılabildiği başka bir ülke bulunmamaktadır. İş alanlarımız daraltılmakta, mesleğe saldırılar ise her geçen gün artmaktadır. Adliyelerde başlatılan güvenli alan uygulaması ile avukatlar, işlerini yapamaz hale getirilmektedir.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;
Hukuksuzluğun, artık günlük hayatın olağan bir parçası olarak görülüp sindirilmeye çalışıldığı bir süreçteyiz ve hepimiz aynı geminin içindeyiz. Avukatlık mesleğinin bugünü ve yarını için, örgütlü ve ortak mücadele kaçınılmaz bir ihtiyaç. Adaletin ve hukuk sisteminin dibe vurduğu bir dönemde, hukuk sistemimizi yeniden şahlandırmak zorundayız. Her türlü hukuksuzluğa, hak ihlaline karşı koyuş refleksimiz, mesleğimizin var oluş nedenidir. Hiçbir hukuksuzluğa, anti demokratik uygulamalara boyun eğmemeye devam edeceğiz. Adaletin gerçekleşmesi için olmazsa olmaz unsur olan savunmayı yeniden etkin hale getireceğiz. Biz avukatlar, siyasetin yargı üstündeki her türlü baskısına karşı dimdik durmanın ve mücadelemizde haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz.
Adalet için mücadele eden, hukukun üstünlüğünü hedef edinmiş değerli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum.

AV. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ
MERSİN BAROSU BAŞKANI

İlçemiz Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ve Saygı Duruşunda bulunması ile başlayan program Baro Temsilciliğinde düzenlenen kahvaltı etkinliği ile devam etti. Avukatlar Günü programı 5 Nisan Cuma akşamı ilçemiz Bulutbey Otel'de Avukatlar ve eşlerinin katılımıyla düzenlenen yemekli toplantı, 13 Nisan 2019 Cumartesi günü Mut Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlıkları yapılmış olan Çaltılı Göleti yakınındaki sahada Fidan Dikimi, Fidan Dikimine müteakip Karaekşi Mesire Alanında piknik programı ile sona erdi.

623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın