Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam289
Toplam Ziyaret779603
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ERİKTE 35 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

ERİKTE 35 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, bu yıl 35 bin ton erik rekoltesi beklediklerini söyledi.
Acar, yaptığı açıklamada, ilçede açıkta hasadının başlamasıyla kilosunun kalitesine göre 6 ile 13 lira arasında satılan eriğin üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Bu yıl ilçede 35 bin ton erik rekol Belediye tesi bekliyoruz. Erik üretimi genelde Kravga, Aşağı Köselerli, Elbeyli, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Yukarı Köselerli, Barabanlı, Evren, Kelceköy, Kurtsuyu ve Hamam mahallelerinde yapılıyor. Mut'ta yetişen can ve papaz eriği, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor" dedi.
Erik fiyatlarından üreticilerin memnun olduğunu söyleyen Acar, Mut'ta açık alanda hasadına başlanan eriğin Mut Belediye Toptancı Hali'nde özel olarak paketlendikten sonra Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerindeki marketlere gönderdiklerini kaydetti.

771 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın