Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam477
Toplam Ziyaret781635
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ENGELLİLER ŞÖLENİ BAŞLADI

ENGELLİLER ŞÖLENİ BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si gerçekleştirilen geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni başladı.
10-16 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan şölende, toplumda farkındalık ve duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor. Resim sergileri, tiyatro gösterileri ve müzik dinletilerinin yer aldığı etkinlik boyunca, engelli vatandaşların daha üretken ve daha özgür bireyler haline gelmeleri, toplumla daha çok bütünleşmeleri sağlanacak.
Etkinliğe Başkan Seçer'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Diyaaddin Özer, Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.
Şölenin açılışında konuşan Seçer, engellilere uygun bir yaşam biçimi oluşturulmasının, toplumların gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde önemli bir ölçüt olduğunu söyledi. Seçer, “Bir toplumda engelliler, engelli olduğunu hissetmiyorsa, yaşam onlara uygun hale getirilmiş, engeller bir bir ortadan kaldırılmışsa o toplum kalkınmış ve gelişmiş bir toplumdur. Bu ülkede yaşayan engellilerimiz bizim onurumuz, bizim şerefimiz. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Engelli çocuklarımız, engelli gençlerimiz, engelli kardeşlerimiz merak etmesin. Mersin'e seçilen yeni belediye başkanı Vahap Seçer, onları şefkatli kollarında her zaman sarıp sarmalayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Şölen'de ayrıca Başkan Seçer tarafından 'engelli dostu' işletmelere plaket takdimi yapılırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Tiyatro Gösterimi ile Engelsiz Koro ve Orkestra da gösterilerini sergileyerek, engelli bireylere unutamayacakları bir gün yaşattı. Başkan Seçer de gösterileri sonuna kadar izleyerek, çocukları tebrik etti. 

696 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın