Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam38
Toplam Ziyaret778666
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KAYISI 20 LİRADAN 1 LİRAYA DÜŞTÜ

KAYISI 20 LİRADAN 1 LİRAYA DÜŞTÜ

İlçemizde sezon başında 20 liradan satılan kayısının kilosunun 1 liraya kadar düşmesi, üreticileri hayal kırıklığına uğrattı.
Sezonun başlamasıyla birlikte 20 liradan alıcı bulan kayısı, sezonun ortasına gelindiğinde 1 liraya kadar düştü. Geçen yıl Haziran ayının ilk haftasında kilosu 3 lira ile 5 lira arasında satılan kayısıdaki fiyat düşüşü üreticiyi şaşırttı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, "Birinci kalitedeki ürün 2 liraya kadar düştü ama ikinci kalitedeki ürün üreticinin emeğini karşılamıyor. Geçen yıla göre bu yıl kayısıdaki kalite son derece iyi. Ben 16 yıldır komisyonculuk yapıyorum, bu seneki kaliteyi hiçbir zaman görmedim. Kalite güzel, fiyat düşük" dedi.
Fiyatların bu şekilde devam etmesi halinde üreticinin durumunun kötü olacağını söyleyen Acar, “Mut kayısısı 2019 sezonunda 20 lirayla başladı ama Bebeko cinsi kayısı çıktıktan sonra Mut kayısısı 1 lira ile 2 lira arasında alıcı bulmaya başladı” dedi.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün ve halin 4 gün kapalı olması, yağmurdan dolayı hasat yapılamaması nedeniyle kayısının 1 liraya kadar düştüğünü söyleyen Acar, "İhracatta Mut kayısısına teşvik verilmesi konusundaki taliplerimiz hala cevap bulmadı. Mersin milletvekillerimize teşvik verilirse Mut kayısısının ihracata fazla gideceğini, fazla ilgi göreceğini ama bugün teşvik olmamasından kaynaklanan sorunda sıkıntıyı üreticilerimizin çektiğini anlattık. Halada anlatmaya devam edeceğiz. Bugün kayısı kalitesinde sıkıntı yok. Ürünlerimizin kalitesi, görüntüsü, tadı ve lezzeti on numara” diye konuştu.

884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın