Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam620
Toplam Ziyaret772559
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DİNÇER; AHİLİK İLİMİN İMANLA BESLENMESİ, ÇALIŞMA İLE ŞEKİLLENMESİDİR

DİNÇER; AHİLİK İLİMİN İMANLA BESLENMESİ, ÇALIŞMA İLE ŞEKİLLENMESİDİR

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Valiliği himayesinde geleneksel olarak sürdürülen Ahilik Kültürü Haftası Kutlamalarının 26. Sının bu yıl 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
Başkan Dinçer, temelleri 800 yıl öncesine dayanan ve esnaf teşkilatının tarihi ve kültürel mirasını oluşturan Ahilik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Türk - İslam medeniyetinin Anadolu'dan dünyaya yayılmasını sağlayan, aziz vatanımızın “Türkmen Yurdu” olmasında sanatı, ilmi ve eğitimi bir arada harmanlayan Ahilik; imanın ilimle beslenmesi, çalışma ile şekillenmesidir” dedi.
Açıklamasında Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızı düzenleyen, bizlere yol gösteren değerler manzumesi olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer“ Bu anlamda, bir okul ve yaşam biçimi olan Ahilik, Cumhuriyetimizin 100 yıl dönümü olan 2023'e hazırlanırken; sanat, ticaret ve iş hayatımıza rehber olacak, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek değerleri içerisinde barındırmaktadır. Ahilik, çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla sanat, ticaret ve iş hayatımızda kaliteli ve standart üretimin, müşteri memnuniyetinin, mesleki eğitimin önemini vurgularken; sosyal ve kültürel hayatımızda cömertliği, dürüstlüğü, kardeşliği bizlere öğütlemektedir” dedi.
“Ahilik bizler için sadece geçmişten gelen bir gurur kaynağı değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ilerleyişinde bir ışık kaynağıdır” şeklinde açıklamasını sürdüren Başkan Dinçer, “Esnaf-sanatkar camiası olarak, işletmemizle, çalışanımızla ve teşkilatımızla dünyadaki yeni süreçlere ve gelişmelere ayak uydurmalıyız. Gelişim ve değişime ayak uydurmak için göstereceğimiz çaba ve özveriye karşılık, Devletimizden beklentimiz de, daima yanımızda yer almasıdır” şeklinde konuştu.
Başkan Dinçer, bu yıl ki kutlamaların Bugün Mersin'de Ulu Camii meydanında gerçekleştirileceğini kaydederek, “Bugün gerçekleştirilecek kutlama programımız Tertip komitesi ve il genelinde kurulu mesleki oda başkanlarımız ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla saat 09.30 da Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Ardından Atatürk Caddesi üzerinden Ulu Camii meydanına kadar Ahilik Kortej yürüyüşü yapılacak. Ana kutlama ise saat 10.00 da Ulu Camii Meydanında gerçekleştirilecek. Mersin Valisi Sn Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Vahap Seçer ile Mersin Milletvekillerimiz ve kent protokolünün katılım göstereceği Ulu Camii meydanındaki kutlamalar saygı duruşu ve istiklal marşımızın okuması ile başlayıp, halk oyunları gösterisi ile devem edecek. Ardından temsili şed kuşatma töreni yapılacak. İlin Ahisi, İlin Kalfası, İlin çırağı ödüllerinin verilmesi sonrası geleneksel ahilik pilavı ikramımız ile törenimiz sona erecek. Kutlama programımıza ve Ahilik Pilavı ikramımıza tüm esnaf sanatkarlarımız ile Mersinli hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

702 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın