Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam516
Toplam Ziyaret779830
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİRDEN GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gezici sağlık ekipleri ile kırsal bölgelerde ağız ve diş sağlığı hizmeti verdiklerini belirterek, şehit ve gazi ailelerine de koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceklerini söyledi.
12. Çukurova Diş hekimliği Günleri (ÇUDİG), Mersin Diş hekimleri Odası'nın ev sahipliğinde Mersin'de gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek etkinliğin açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Diş hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, Mersin Diş hekimleri Odası Başkanı Naciye Güleç Gök, Türk Diş hekimleri Birliği Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ile farklı şehirlerden Mersin'e gelen oda başkanları katıldı.
Başkan Seçer, programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanında yaptıkları hizmetleri katılımcılarla paylaştı. Ağız ve diş sağlığı konusunda verdikleri hizmetleri anlatan Seçer, “Sağlık Dairemiz ve Engelliler Dairemiz marifetiyle ağız ve diş sağlığı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bizden önceki yönetimde elbette ki bu alanda önemli çalışmalar olmuş ama biz bu hizmetleri aldığımız noktadan çok daha iyi noktalara götürmek istiyoruz. Gezici sağlık ekiplerimiz var. Özellikle Mersin'in kırsal mahallelerine tam donanımlı araçlarımız vasıtasıyla ağız ve diş sağlığı konusunda hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Sosyal güvenceden yoksun yurttaşlarımıza da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz ” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Seçer, “Burada önemli bir nokta var, sizlere de teşekkür etmem gerekiyor. 2016 yılında daha önceki belediye yönetiminde Mersin Diş hekimleri Odamızla bir protokol imzalanmış. Bunlar önemli, değerli çalışmalardır. Sizlere çok teşekkür ediyorum, bundan sonraki süreçte de bu çalışmaları sürdüreceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.
Mersin Rotary Kulübü ile iş birliği içerisinde şehit ve gazi aileleri için ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceklerini aktaran Seçer, “Belediye olarak bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine gidiyoruz. Bir tanesi de Mersin Rotary Kulübü. 2019-2020 döneminde bir protokol ile şehit ve gazi ailelerine de koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verme çalışmalarını yapıyoruz. Bunun gibi daha birçok STK ile umut ediyorum işbirlikleri yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

504 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın