Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret778272
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖLÜMÜNÜN 81. YILINDA ATA’YI ÖZLEMLE ANDIK

ÖLÜMÜNÜN 81. YILINDA ATA’YI ÖZLEMLE ANDIK

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, sonsuzluğa göçüşünün 81. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de saygı ve özlemle anıldı.
10 Kasım için ilçemizde ilk tören, Hükümet Caddesindeki Atatürk Anıtında yapıldı. Törene, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mut Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumunun ardından, Atamızın hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te, sirenler eşliğinde tüm ilçede hayat durdu ve saygı duruşunda bulunuldu. Okunan İstiklal Marşıyla birlikte, bayraklar yarıya indirildi ve anıttaki tören sona erdi.
10 Kasım törenlerine, Gazi İlkokulu Konferans Salonunda yapılan programla devam edildi. Gazi İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen program, günün anlam ve önemi üzerine konuşmayla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Sela yaptığı konuşmasında; “Türk Milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür” dedi.
Dünya milletlerinin Atatürk'e verdiği önem ve O'na duyulan saygının vurgulandığı konuşmada şu görüşler dile getirildi: “O'nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar, Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir. Yüzyıllardır hür yaşamış Türk Milletini 'Ya istiklal, ya ölüm!' parolasıyla yola çıkararak esaretten kurtaran; büyük asker, başkomutan, milleti yokluk, çaresizlik ve karanlık içinde kıvranan bir ülkeye yeniden can veren, kurduğu genç, atılımcı ve saygın bir devletle devletçi Atatürk. Türk halkına yakışan düşünce ve yenilikleriyle, çağdaş inkılapçı Atatürk. Sorumluluk anlayışı, örnek davranışı ve hizmetleriyle dünyanın hayran olduğu büyük devlet adamı Atatürk. Barışçı, önder Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk; savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriyle evrensel bir kişidir.”
Programda; öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ten anılar canlandırıldı, koro tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi ve zeybek gösterisi sunuldu. “Bir Mustafa Kemal Vardı” adlı orotoryo gösterisinin ardından, “10 Kasım Benim En Büyük Yasım” adlı şarkının İşaret diliyle sunumunun ardından 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı sona erdi.

2700 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın