Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam335
Toplam Ziyaret771846
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

İlçemizde bir ilke imza atan Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi, hayırsever iş insanı Mehmet Ecevit'in bağışıyla Robotik Kodlama Atölyesi açtı. Atölyede, yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0'da dijital çağın yeni bir okuryazarlık türü olan kodlama konusunda öğrencilere ve öğretmenlere eğitim verilecek.
“Mut'lu Çocuklar Kodluyor” projesi kapsamında Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesinde hizmete giren atölyenin açılışını, Mut Kaymakamı Muammer Köken ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptı. Açılışa, Okul Müdürü Osman Uysal, atölye için bağışta bulunan iş adamı Mehmet Ecevit'in yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış öncesi atölyeyle ilgili yapılan bilgilendirmede, değişen üretim şekillerine ayak uydurmak ve üreten dünyanın aktif bir üyesi olmak için kodlama dilini bilmenin vazgeçilmez bir unsur haline geldiği belirtilerek; “Bugün burada açılışını yapacağımız Robotik Kodlama Atölyesi, işadamı Mehmet Ecevit'in okulumuza yaptığı bağış ve Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH biriminde görevli FATİH Eğitmeni ve Bilgisayar Öğretmeni Ali Şahin ile Bilgisayar Öğretmeni Yakup Baz'ın özverili çalışmaları, Okul Müdürümüz Osman Uysal'ın desteği ile hazırlandı” denildi.
Öğrencilerin atölyede 3 boyutlu tasarım, elektronik devre tasarımları, 3 boyutlu üretim, elektronik, mekatronik robot uygulamaları ve kodlama yapabilecekleri belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi: “Tüm bunların eğitimi yine uzman eğitmenler tarafından açılışını yaptığımız bu atölyede verilecektir. Öğrencilerimiz artık sadece bilgiyi öğrenen değil, bilgiyi kullanan ve üreten bireyler olarak yetişecekler. Böylece ileride bu atölyenin açılmasında en büyük katkıyı sağlayan İş Adamı Mehmet Ecevit gibi ülke ekonomisine katkıda bulunacak projeler üretecekler.”

2431 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın