Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam373
Toplam Ziyaret779687
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT SHM, KADINA ŞİDDETE KARŞI UYARDI

MUT SHM, KADINA ŞİDDETE KARŞI UYARDI

Mut Sosyal Hizmet Merkezi (Mut SHM), “Kadına Yönelik Şiddet” konusunda yurttaşları uyardı. Mut'ta Cuma pazarında, “Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir” sloganıyla stant kurarak, konuyla ilgili broşürler dağıtan Mut SHM personeli; kadınlara yönelik şiddete karşı yurttaşları bilgilendirdi. Standı ziyaret edenlere çikolata ikram edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyolog Eda Kavastan, kadına yönelik şiddetin günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Kavastan, “Şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik zarar veren eylemler ve bu eylemlerle tehdit etme, zorlama, keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına geliyor” dedi.
Şiddetin birçok türü olduğunu belirten Kavastan, “Fiziksel şiddet; tokat atmak, vurmak, bir şeyleri fırlatmak. Cinsel şiddet; zorla cinsel ilişkiye girmek, hamile kalmaya zorlamak. Psikolojik şiddet; hakaret, küfür etmek, aşağılamak, korkutmak. Ekonomik şiddet; çalışmaya engel olmak, zorla çalıştırmak, gelirini elinden almak. Tek taraflı ısrarlı takip ise; sürekli telefon ile aramak, kısa mesaj, eposta göndermek gibi şiddet türleridir” şeklinde konuştu.
“O yüzden, kadına şiddete sıfır tolerans diyoruz” diyen Kavastan, başvurulabilecek kuruluşları ise şöyle sıraladı: “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri Şiddet Önleme Merkezleri, Kolluk Birimleri, Sağlık Kuruluşları, Adli Kurumlar, Valilikler, Kaymakamlıklar, Barolar, Belediyeler, Kadın Danışma Merkezleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarına kadına şiddet olduğu zaman başvurabiliriz.”
Kadına şiddet aynı zamanda insanlığa ihanettir, sloganıyla burada olduklarını söyleyen Sosyolog Kavastan; kadına yönelik şiddete tanık olan yurttaşların, kimliklerini açıklamadan Alo 183, 155 veya 156'yı arayarak ihbarda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

979 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın