Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam367
Toplam Ziyaret781124
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KAMYONCULARDAN TAKOĞRAF PROTESTOSU

KAMYONCULARDAN TAKOĞRAF PROTESTOSU

Öz-Mut Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine üye kamyoncular, 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen Dijital Takograf Uygulamasını, ana caddede düzenledikleri konvoyda korna çalarak protesto etti. Ulaştırmayla ilgili yapılan bu düzenlemenin altyapısının olmadığını öne süren kamyoncu esnafı, çalışamaz duruma geldiklerini belirtti. Kamyoncu ve nakliyeci esnafına destek veren Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası da, “Nakliyeci esnafımız yalnız değildir!” şeklinde görüş bildirdi. Düzenlenen eylemin ardından Federasyon Başkanıyla telefonla görüşen Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Evren, sorunu çözmek için çalıştıklarını bildirerek; 30 Haziran'a kadar yaptırım uygulanmayacağının müjdesini verdi.
S.S. 87 No.lu Öz-Mut Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu hale gelen Dijital Takoğraf Uygulaması ve Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS) tepki gösterdi. Mut Toptancı Halinde toplanan kooperatif üyeleri, “Dijital Takoğrafa Hayır, Yük Taşıma Bildirim Sistemine Hayır” toplantısı yaptı. Uygulamadan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını, çalışamaz duruma geldiklerini belirten üyeler; ulaştırmayla ilgili yapılan bu düzenlemenin altyapısının bulunmadığından, bununla birlikte kamyoncu ve nakliyecinin de buna uyum sağlayabileceği bir ortamın oluşmadığından dert yandı.
Yapılan toplantının ardından seslerini duyurmak için kamyonlarına binen kooperatif üyeleri, şehrin içinde ana cadde üzerinde konvoy düzenledi. Kamyoncular, konvoy boyunca korna çalarak uygulamayı protesto etti. Korna sesleriyle şehri inleten kamyoncu esnafını; ilk başta ne olduğunu anlayamayan yurttaşlar ilgiyle ve şaşkınlıkla izledi. Konuyu öğrenen bazı yurttaşlar, kamyonculara destek verdi.
Yapılan protesto eyleminin ardından kamyoncu esnafına; Mut Şoförler ve Otomobilciler Odasından, “Nakliyeci esnafımız yalnız değildir!” denilerek destek geldi.
Mut Şoförler ve Otomobilciler Odasından yapılan açıklamada, “Nakliyeci üyelerimiz için 01.01.2020 tarihinden itibaren uygulamaya geçen Dijital Takoğraf uygulaması ve U-ETDS Yük Taşıma Bildirim Sistemi Alt yapısı olmayan bir sistem olduğu için kamyoncu esnafımız çalışamaz konuma gelmiştir. Bugün Mut Toptancı Halinde S.S. 87 No.lu Öz-Mut Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifince düzenlenen 'Dijital Takoğrafa Hayır, Yük Taşıma Bildirim Sistemine Hayır' adlı toplantı ve trafikte konvoy gerçekleştirdi. Üyelerimizin bu konudaki mağduriyetlerini dinlemek üzere Oda Başkanımız Mustafa Evren de toplantıya katılım göstererek, konudan haberdar olduğunu ve bir hafta gibi bir süredir yetkili makamlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi” denildi.
Açıklamada, Başkan Mustafa Evren'in, konuyla ilgili olarak TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Mersin Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı ve diğer ilçe oda başkanlarıyla da görüşmelerin devam ettiği belirtilerek; “Bu sorunu en kısa sürede çözmek için uğraşıyoruz. Üyelerimizin her türlü sorun ve beklentilerini dinlemek ve çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” denildi.
30 HAZİRAN'A KADAR YAPTIRIM YOK
Tüm bu gelişmelerin ardından, yapılan görüşmelerden 30 Haziran'a kadar yaptırımların uygulanmayacağı müjdesini veren Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Evren, “Federasyon Başkanımız ile yapılan telefon görüşmesinde neticesinde; U-ETDS ve sayısal takograf verilerinin yüklenmesi konusunda taşımacılarımızın gerekli hazırlıklarını tamamlamaları amacıyla, 30.06.2020 tarihine kadar müeyyide uygulanmayacağı bilgisi alınmıştır. Süre uzaması bizim için yeterli bir çözüm değildir, fakat gerekli düzenlemeler için tekrar görüşülecektir” açıklamasında bulundu.

1066 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın