Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam286
Toplam Ziyaret777779
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HASTANE VAR DOKTOR YOK, YETERLİ CİHAZ VE MALZEME YOK!

HASTANE VAR DOKTOR YOK, YETERLİ CİHAZ VE MALZEME YOK!

İlçe Devlet Hastanesi'nde aylardır yaşanan bazı branşlarda uzman doktor sıkıntısı ilçe halkını deyim yerindeyse adeta isyan ettiriyor.
Geçtiğimiz yıllarda büyük umutlarla açılan ve bölge hastanesi olacak vaadiyle yetkililerin dilinden düşmeyen ilçe Devlet Hastanesinde neredeyse uzun süredir bazı branşlarda uzman doktor yok. Bu durum vatandaşların tepkisine neden olurken tedavi olmak için hastaneye giden hasta vatandaşlar isyan etme noktasına geliyorlar. Hastanedeki doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlar basit bir durum için bile hastayı ya il merkezine ya da çevre il ve ilçelere sevk edildiğini söylüyor. Yani ilçe devlet hastanesi hasta sevk merkezi konumunda çalışıyor.
İlçe Devlet Hastanesi konum itibariyle ilçe başta olmak üzere, Ermenek ve Gülnar ilçelerinden bile hasta kabul ediyor. Yapım aşamasında bölgeye hitap edecek diye söylemlerde bulunulan hastane şimdilerde kendine derman olamıyor. Durum böyle olunca toplamda 100 ila 150 bin nüfusla bölgeye şifa olmaya çalışan Mut Devlet Hastanesi uzun süredir önemli branş dallarında uzman doktorların olmamasından dolayı bırakın hastalara şifa dağıtamaz durumda.
İlçe Devlet Hastanesi usun süredir yaşanan uzman doktor eksikliği nedeniyle çevre ilçe ve köylerden gelen hasta ve hasta yakınlarının her defasında doktor yokluğu, geçici görevle hizmet veren doktorların ise yeterli cihaz bulunmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar çoğu kez tedavilerinin aksamasına neden oluyor. Hastaneye gelen hasta yakınları bu durum karşısında ya Karaman il merkezinde bulunan devlet ve özel hastanelere ya da Silifke veya Mersin'de bulunan özel veya devlet hastanelerine hastalarını götürmek zorunda kalıyorlar. Hem ekonomik ve hem de zaman kaybı açısından büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen vatandaşlar yetkililerden bir an önce konuya acil ve kalıcı çare bulmalarını bekliyorlar.
Hastanedeki doktor eksikliğinin otorite boşluğundan mı, tıbbi malzeme ve cihaz eksikliğinin ise temin noktasında bir sıkıntıdan mı kaynaklandığının yetkililerce açıklanarak kamuoyunun bilgilendirilmesi ve vatandaşın daha fazla mağdur edilmemesi konusunda yetkililerin gerekli önlem almalarını ve konuyla ilgili açıklama yapmalarını bekliyoruz.

2621 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın