Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam335
Toplam Ziyaret777828
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAL ORMANI OLUŞTURMA AMACIYLA ARICILARA AKASYA FİDANI DAĞITILDI

BAL ORMANI OLUŞTURMA AMACIYLA ARICILARA AKASYA FİDANI DAĞITILDI

İlçemizde Bal verimini ve kalitesini yükseltmek için arıcılara 10 Bin Akasya fidanı dağıtıldı.
Kaymakam Muammer KÖKEN, Mut ilçemizde arı üreticilerimizi desteklemek ve bal verimini arttırmak ve aromasını çeşitlendirmek amacıyla, kaymakamlığımız tarafından temin edilen 10 Bin akasya fidanı arıcılarımıza dağıtıldı. Proje; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirildi. Mut Arı Üreticileri Birliğine kayıtlı arı üreticilerimizin faaliyetleri desteklenmiş olacak, artık daha kaliteli bal üretecek ve bal üretim verimleri artarak aromaları zenginleştirilmiş olacaktır.

Düzenlenen dağıtım programına, çiftçilerimiz ilgili kurum-kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
Proje ile ilgili bilgi veren Kaymakam Köken; “Bu ay içerisinde Orman Genel Müdürlüğünden 10 bin Akasya fidanını ücretsiz olarak bal üreticilerimize ulaştırdık. İlçemiz Arı Yetiştiricileri ile birlikte ortaklaşa, arıcılık sektörüne katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sizlerin de bu fidanları dikerek hem arıcılığa bir katkı sağlamış olmanızı, hem de bölgemizde bal ormanlarının oluşturulmasını desteklemiş olacağımızı düşünerek, bu çalışmayı yaptık. Arıcılıkta üretimin ve kalitenin arttırılması, arı ürünlerinde, polen vb. ürün çeşitliliğinin sağlanmasını önümüze bir hedef olarak koyduk. Ülkemizde bulunan bal arıları, bal üretiminin yanısıra aynı zamanda meyvecilikte, sebzecilikte, diğer bitki türlerinin gelişimde çoğalmasında birim alandan fazla ürün alınmasında ve kaliteli ürün alınmasında çok büyük katkılar sunmaktadır. Bölgemizdeki meyve yetiştiriciliğinin arıcılıkla desteklenmesi neticesinde, bahçecilikte ürün veriminin artacağı da beklenmektedir. Arıcılık sadece bal ve bal ürünlerini üretmede değil, bitki çeşitliliğin arttırılmasında da çok büyük katkıları var. Yalancı akasya dediğimiz tür yaklaşık olarak 30 ila 45 gün çiçekli gün sayısını meydana getirmektedir. Bu süreler içerisinde çiçeklerde bol miktarda bulunan nektardan arılar faydalanarak bal üretmektedir. İlçemize, yöremize ve Arı Yetiştiricilerimize projemizin hayır ve katkı sunmasını temenni ederek.” sözlerini bitirdi.

1196 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın