Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret781733
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TURFANDA ERİK PİYASAYA ÇIKTI

TURFANDA ERİK PİYASAYA ÇIKTI

İlçemizde, örtü altı Erik'in, kilosu 30 liradan alıcı buluyor. Erik, Ankara ve İzmir'e pazarlanıyor. Bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor.
Mut İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Erik yetiştirilen Bahçeleri ziyaret ederek, üreticilerle sohbet ederek bol kazançlar diledi.
Örtü altı üretiminin ilçede daha da yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Köken, “Mikro kılıma özelliği olan ilçemizde çeşitli turfanda meyve ve sebzeler yetişiyor. Bölgenin en erken Zeytin ve Kayısı hasadı ilçemizde oluyor. Bölgenin en erken Can Eriği ilçemizde. Biz bu üretimin daha da artarak sürdürülmesini istiyoruz” dedi.
İlçede 14 bin dekar alanda Can Erik üretimi yapıldığını söyleyen Mut Ziraat oda Başkanı Hıdır Kar, “Genellikle Göksu nehri çevresinde ki Kravga, Yapıntı, Suçatı, Kırkkavak, Irmaklı, Aşağı Köselerli, Yukarı Köselerli ve Kurtsuyu gibi mahallelerimizde üretim yapılmaktadır. Can erik hasadı normalde açık alanda Nisan 15 ve Mayıs 15 arası hasat yapılmaktadır. Bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor” dedi.
İlçede örtü altı Can Erik yetiştiriciliğine başladıklarını söyleyen üretici Hacı kerim Yapıcı ve Süleyman Türk, “bu yıl 2 dönümlük bir serada çalışmalara başladık. 27 şubatta ilk hasadımızı yaptık. 60'ar gramlık kaselere konularak 70 liradan satışa sunduk. Şu anda 30 liradan Ankara ve İzmir'e pazarlıyoruz. Bugün üçüncü hasadını yaptık. Mut Can Erik farkı, rengi, aroması ve raf ömrünün uzun olmasıdır” dediler.

1404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın