Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret772214
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN GIDA DENETİMİ

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN GIDA DENETİMİ

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Covid19-Korona Virüs tedbirleri kapsamında; virüsün gıda yoluyla yayılmasını engellemek amacıyla gıda denetimlerini artırdı. Mut'ta Covid19-Korona Virüsle mücadele aralıksız sürüyor.
Halk sağlığını korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetimlerini artırdı.
İlçemizde tüketicilerin korunmasını sağlamak amacıyla gıda üreticilerinden tüketim yerlerine kadar çok sayıda işletmeye yapılan sıkı denetimler sürüyor.
Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem BAYIR; “İlçe Müdürlüğümüzce gıda işyerlerinde denetimler üst düzeye çıkartılmıştır.
Gıda işletmelerinde hammadde tedariklerinde ve ürün teslimatlarında gerekli hijyen kuralları en üst seviyede sağlanmaya başlanılmıştır. Gıda denetim ekiplerimiz, açıkta satılan gıda maddelerinin arzında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesini sağlayarak, gerekli özeni göstermeyenlerin ürün arzına izin vermemektedir.
Öncelikle toplu tüketim yerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, işyeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları, virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir. Bu konuda İlçe Müdürlüğümüzdeki kontrol görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve yapılan resmi kontrollerde bu hususlara çok daha fazla dikkat edilmektedir.
Şunu da belirtmek isterim ki, ihtiyaç duyulan her türlü gıdaya ait sektörün stokları yeterli düzeydedir. İlçemizde gıda sıkıntısı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın gıda sıkıntısı yaşanır endişesi ile gıda stoku yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Gereksiz stok ve aşırı alışverişin israfa neden olacağı unutulmamalıdır.
Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında bu numaraları arayabilir ya da İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurabilirler” dedi.

854 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın