Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret784128
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAHÇEDE SEZON AÇILIŞI

BAHÇEDE SEZON AÇILIŞI

Ülkemizde ilk sofralık turfanda kayısısının üretildiği ilçemizde hasat, törenle başladı. Üreticiler bu yıl hasattan 110 bin ton rekolte bekliyor.
Mut Ziraat Odası tarafından ilçeye bağlı Palantepe Mahallesi'ndeki kayısı bahçesinde hasat töreni düzenlendi. Törene, Mut Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gürsel Aydın, Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar ile çiftçiler katıldı. Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, ilçede erik ve kayısı hasadının başladığını belirterek, “Fiyatlar tatmin edici. Bütün çiftçilerimizin emeği inşallah yerde kalmaz” dedi.
Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kayısıda hal fiyatımız 8 ile 10 lira arasında. 6 lira ile 8 lira arasında da erik devam etmekte. 2020 yılında hayallere sığmayacak kadar başarılı bir ticaret yapılmaktadır. Mut'ta herhangi bir engel yok. Bugün iç piyasada ürünlerimiz neredeyse ihracatla yarışmakta. Şu ana kadar henüz yeni başlamasına rağmen 15 tane ihracatçı firma halimizden kayısı almakta. Yarınlar için Mut ekonomisinin kayısı adına çok iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah hayırlara vesile olup hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker de ilçe için çok önemli olan bir ayda olduklarını belirterek, ilçe gelirinin büyük bir kısmının kayısı üretiminden kaynaklandığını dile getirdi.
Kaymakam Muammer Köken de yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı zor süreçte sebze ve meyve hallerinin cumartesi ve pazar günleri kapanmadığına dikkati çekerek şunları söyledi: "Gelirinin kayısı, erik ve zeytine bağlı olduğu ilçemizde geçen günkü dolu yağışı çok etkili olmadı. Fiyatlar da şu an için iyi ve tatmin edici. Çiftçilerimize ve halde görev alan görevlilere maske dağıtımlarımız sürüyor. Hasat sezonumuz hayırlı olsun."
Konuşmaların ardından törene katılanlar, dua ettikten sonra sosyal mesafeye dikkat ederek bahçede kayısı hasadı yaptı.
Türkiye sofralık kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı ve iklim koşulları nedeniyle hiçbir kimyasal mücadelenin yapılmadığı ilçede 63 bin dekar alanda bu yıl 110 bin ton kayısı rekoltesi bekleniyor.

2289 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın