Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam199
Toplam Ziyaret780956
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

OBRUK PEYNİRİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

OBRUK PEYNİRİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Kurtuluş Çatalharman Hacıahmetli Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kızılova Obruk Peyniri Projesi Hayata Geçirildi
Obruk peynirini markalaştırma ve butik üretim tesisi çalışmaları proje kapsamında Mersin Valiliği tarafından desteklenen, Hacıahmetli mahallesindeki kullanılmayan eski sağlık ocağı binasının onarım ve tamiri yapılarak butik üretim ve markalaşma çalışmalarına başlandı. Bu bölgede obruk peynir üretimi yıllardır atadan dededen beri yapılmakta olduğu, marjinal ürün olarak, ekstrem bir damak tadı, bir gurme ürün olarak obruk peyniri üretilmesi amaçlanmaktadır. Sayın Valimiz Ali İhsan Su'nun da yakından takip ettiği, eski sağlık ocağının içerisinde butik üretim yapılmakta olup peynirler, 3 kg ve 5 kg derilere işlenerek ve yaklaşık 10 ton kapasiteli doğal obrukta oluşumu tamamlanacak ve talepler doğrultusunda satışa sunulacaktır.
Projeyle Mut obruk peynirini tanıtmak amacıyla, üretim kalitesini yükseltmek, markalaşarak sektörde talep edilen bir ürün haline getirmek için” Kızılova Obruk Peyniri” üretimine başlandı.
Yöresel ürünler arasında olan Mut obruk peynirinin markalaşma çalışmalarında da sona gelindiğini ifade eden Köken, "Artık insanlar sadece deniz, kum turizmine gitmiyor. Yemek turizmini de tercih ediyor. Bu konuda da obruk peynirimizi markalaştırdığımız zaman turizm kapısını da açmış olacağız" dedi.

960 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın