Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam544
Toplam Ziyaret779172
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İlçemizde havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve çeşitli haşereler için ilaçlama çalışmalarına hız verildi.
Havaların ısınmasıyla artan sivrisinek uçkunlarına karşı, sıcak (dumanlama) ve soğuk (ULV) sisleme yöntemi yerine, çok daha etkin ve çağdaş yöntem olan "kaynağında ilaçlama" modelini uygulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, haftanın belirli günlerinde ilaçlama ekibi ile sinek, larva, uçkun ve haşerelere karşı periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Mersin Büyükşehir Mut Koordinasyon Şube Müdürü Ferruh Baş, "Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, sineklerin üreme alanlarını tespit ederek kanal, dere, çöp konteynırları, su varilleri ve çarşı merkezi gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yürütüyor. Bu yöntemle, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sineklerle mücadele ediliyor. Ayrıca, vatandaşların talepleri üzerine açık ve kapalı alanlarda haşere mücadelesi de yapılıyor” dedi.
Halkın sağlığı ve huzuru için ilçe genelinde larva mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, “Vatandaşların sağlık ve huzuru için ilçe genelinde sinek, larva, uçkun ve haşerelerle mücadelenin sürdürdügünü belirterek böcek ve haşerelerle mücadele dönemi olan bu mevsimde halkın sağlığı ve huzuru için ilçe genelinde larva mücadelemizi devam ettirmekteyiz” diye konuştu.

921 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın