Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam501
Toplam Ziyaret782253
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Gazetemizin 10.06.2020 tarih ve 2801 sayılı nüshasında yayınlanan “Sivrisinekle Mücadele Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor” başlıklı haberimizle ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak açıklama aldık.
Haberimizle ilgili olarak açıklama gönderen Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğüne gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederken sorumlu gazetecilik gereği açıklamayı aynen yayınlıyor, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi. Mut ilaçlama birimimiz tarafından, ilçe merkezinde ve 102 mahallemizde ayrıca tüm yayla yerleşim yerlerinde, mevsim ayırt etmeksizin doğal hayat ve biyolojik denge göz önünde bulundurularak sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmaları yılın 12 ayı boyunca bir program çerçevesinde düzenli ve aralıksız olarak devam etmektedir. Özellikle larva uygulaması, tüm ilçe genelinde tesbit edilen sabit noktalar başta olmak üzere, kaynağın türüne göre (menfezler, durgun su kaynakları, göletler, bodrumlar, fosseptikler, sazlıklar, gübrelikler, sulama havuzları, bodrumlarda oluşan su birikintileri, çöp alanları, çöp konteynerleri, bataklıklar, rögarlar, mazgallar, eski otomobil lastikleri, metruk alanlar, kanallar vb.) çok çeşitli kaynaklarda mücadele devam etmekte ve ayrıca fare ve hamamböceği ile mücadele de 12 ay süresince aralıksız bir şekilde devam etmektedir.
Yaz döneminde ise akşam uçkun ile mücadele yaklaşık 6 ay süresince, yine ilçe merkezinde ve 102 mahallemizde ayrıca tüm yayla yerleşim yerlerinde bir program dahilinde aralıksız olarak yapılmaktadır.

2279 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın