Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam52
Toplam Ziyaret778221
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN MEZARLIKLARDA BAYRAM TEMİZLİĞİ

BÜYÜKŞEHİRDEN MEZARLIKLARDA BAYRAM TEMİZLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram temizliği çalışmalarını 13 ilçenin tamamındaki toplam 4 bin 200 mezarlıkta sürdürüyor. Büyükşehir, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasındaki Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda temizlik, budama ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vatandaşlar, Arife Günü sabah saat 08.00'den itibaren ebediyete uğurladıkları yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilecek.
Büyükşehir, kent merkezindeki 120 ve 13 ilçenin tamamındaki toplam 4 bin 200 mezarlığın temizlik, budama ve bakım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlıklarının ortak çalışmasıyla mezarlıkların her noktası titizlikle temizleniyor. Adalar içerisinde bulunan mezarlık aralarındaki ağaçlarda budama çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, kontrolsüz büyüyen otları da temizliyor.
Büyükşehir, adaları birbirinden ayıran ara yollarda süpürme ve arazöz araçlarıyla zemin temizliği ile yıkama çalışmalarını sıklaştırırken, adalardan yollara taşan toprakları da boş arazilere taşıdı. Böylece özellikle mezarlıkların yokuşlu yollarında araçların kayma tehlikesi de ortadan kaldırıldı. Büyükşehir ekipleri ayrıca mezarlıklar içerisindeki şehitliklerde sürdürdüğü temizlik çalışmalarıyla, çiçek bakımlarından mezar taşlarının silinmesine kadar her noktaya büyük özen gösterdi.

276 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın