Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam165
Toplam Ziyaret771676
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAÇAK SU KULLANANLARA UYARI!

MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAÇAK SU KULLANANLARA UYARI!

MESKİ Genel Müdürlüğü, usulsüz su kullanımının önüne geçmek ve kaçak su tüketimini en aza indirmek için, Mersin'in tüm ilçelerinde denetimlerini sıklaştırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'in göreve başladığı 1 Nisan 2019'dan bu güne kadar MESKİ tarafından yapılan kaçak denetimlerinde, toplam 75 bin 403 kişi hakkında tutanak tutularak, 44.077.489,70 TL ceza kesildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Kaçak su kullanımını önüne geçmek için önlemler almaya ve kontrollerimizi sağlamaya periyodik olarak devam etmekteyiz. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak su kullananlara derhal müdahalede bulunarak, göz açtırmıyor.

1 Nisan 2019'dan bu tarihinden bu güne kadar 75 bin 403 kişi hakkında tutanak tutuldu

MESKİ Genel Müdürlüğü, usulsüz su kullanımının önüne geçmek ve kaçak su tüketimini en aza indirmek için denetimlerini sıklaştırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'in göreve başladığı 1 Nisan 2019 tarihinden bu güne kadar kaçak su kullandığı tespit edilen adreslere toplam 44.077.489,70 TL ceza kesildi. Gerçekleştirilen denetimlerde, abone olmaksızın sayaçlı olarak usulsüz su kullananlara veya ölçümü engellemek ve mühür kırmak suretiyle kaçak su kullanan toplam 75 bin 403 kişi hakkında tutanak tutuldu. Kaçak ve usulsüz su kullanıldığına dair gelen ihbar ve rutin kontrollere göre 122 bin 895 adet tarama yapıldı.

Kaçak su kullananlar hakkında cezai işlem uygulanıyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde abonelik yapılmaksızın çeşitli yollarla kaçak şekilde su temin edenleri tespit ederek, ilgili yasa ve yönetmeliğe göre cezai işlem uyguluyor. Tarifeler Yönetmeliği ilgili maddeleri uyarınca; “MESKİ tasarrufu altındaki yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından, tesislerinden, su taşıyan boru hatlarından, şube yolundan abone olmaksızın ya da abone olduğu halde kayıt dışı sayaçla, kayıtlı sayacı işletmeyecek şekilde, sayaçsız olarak herhangi bir teknik düzenekle ya da herhangi bir şekilde ölçümü engelleyerek su kullanımı kaçak ve usulsüz su kullanımı” şeklinde tanımlanmaktadır. Bu şekilde su kullanımlarına işlenen suçun nev'ine göre Türk Ceza Kanununun 163. maddesi maddesi doğrultusunda işlem yapılıyor.

MESKİ'nin kaçak su denetimleri devam ediyor

MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Abone İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekiplerimiz tarafından kaçak su kullanımını önlemek için düzenli olarak kontroller yapmaktayız. Yapılan kontrollerde kaçak su kullandığını tespit ettiğimiz vatandaşlarımız hakkında yasal işlem başlatmaktayız. Kaçak su kullanımını önüne geçmek için önlemler almaya ve kontrollerimizi sağlamaya periyodik olarak devam etmekteyiz. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Usulsüz su kullanım yapanları 7 gün 24 saat hizmet veren 'Alo 185' veya '444 8 185' hatlarımızı arayarak bildirilebilirler” denildi.

112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın