Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam467
Toplam Ziyaret772406
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞTAN VATANDAŞ TEDİRGİN

VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞTAN VATANDAŞ TEDİRGİN

İlçemizde, aşırı vaka artışı var, maske takmayanların sayısı da çoğunlukta.
Türkiye'de Koronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde Mut'ta sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getiren uygulama başlamasına rağmen bazı vatandaşların maske takmaması dikkat çekiyor. Uygulamayı ihlal edenlere 900 lira ile 3,150 lira arası ceza kesilecek.
Talimatta, salgının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına uymanın yanı sıra, maske kullanımının da son derece önemli olduğu işaret ediliyor. Ayrıca il ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda valiliklerce il ve ilçe genelinde maske takma zorunluluğu getirildi. Uymayanlara ise yetkililerin artık uyarma yerine ceza keserek vatandaşı maske takmaya zorlaması gerektiği doğrultusunda.
İlçede özellikle Kaymakam Muammer Köken'in 3-5 gün arayla sokaklarda maske takmayanları uyarması dışında başka hiçbir yetkilinin vatandaşı uyarmadığı ve kurallara uymayanlara ceza kesmediği dikkatleri çekti. Ayrıca evde takip edilen vakaların ise sokakta gezmekte oldukları ve bunların takibinin yapılması isteniyor.
İlçede vakaların aşırı derecede çoğaldığı, kurallara uymayanların ise ilçe sokaklarında kol gezdiği görülmekte olduğunu dile getiren vatandaşlar, ülke genelinde kurallara uymayanlara uyarı devri bittiğini ve ceza kesme devri başladığını bilmesi gerekmektedir. Yalnız ilçede kurallara uymayanlar çoğunlukta.
Özellikle çoğu genç neslin maskesiz gezdiği bir ilçedeyiz. Bu konuda ise yetkililer sokak ve caddelerde gezerek kuralları hiçe sayanlara cezai işlemin uygulanması başlamasını istiyoruz. Onlar kendilerini düşünmüyorsa bizleride mi düşünmüyorlar. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz dediler.

133 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın