Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam519
Toplam Ziyaret788891
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TAŞHAN KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

TAŞHAN KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

İlçemizde bulunan 300 yıllık tarihi Taşhan'ı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kadın üreticilerin pazar kurmaları için açılışını yaparak kadınlara teslim etti.
Açılışta saygı duruşu istiklal marşı ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları gösterisinin ardından Taşhan'ın sahiplerinden eski Mut Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan, konuşmasında, Taşhan'ın tarihi ile ilgili bilgi verdikten sonra yerin kullanımı için herhangi bir ücret talebinin olmayacağını, kadınların burada ürettikleri her türlü ürünü satarak istihdam yaratılması ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarından mutlu olacaklarını söyledi.
Mut tarihi bir cennettir diyen Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu'dan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, “Bizim için Mut adına güzel tarihi bir görünümüyle şehir merkezindeki bu Taşhanın kadınlarımıza yönelik güzel bir çalışma olmasından dolayı Vahap Seçer Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “300 yıllık bir tarihin içerisindeyiz. Etkilenmemek mümkün değil gerçekten 300 yıl ayakta kalmış bir yapı ve her köşesi anılarla dolu. Böyle bir tarihi mekanda Mut'un eli nasırlı Toros dağlarının sert rüzgarlarında yoğrulmuş Bütün zorluklara dirençli bütün meşakkatleri çeken yüreği sevgi dolu evlat sevgisi dolu özellikle bizim Türkmen kadınların yüreği ülke sevgisiyle doludur. Ulusal kurtuluş savaşında bu bölgede düşmana karşı emperyalist güçlere karşı mücadeleyi başlatanda bu yörenin bu bölgenin toros dağlarında yaşayan insanlarımızın mücadelesiyle başlamış. Bu mekandan kadın üreticilerimizin emeklerinin el ürünün göz nurunun alın teriyle ortaya çıkarttıkları değerlerin ekonomik değere dönüşmesi için bir ortamdır” dedi.
Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu, İl ve ilçeden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Pazar yerinde sadece bayanlar kendi ürettikleri sanatsal, tarımsal, el işleri ve her türlü ürünü pazarlayabilecek.

122 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın