Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam127
Toplam Ziyaret781879
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MİLLET BAHÇESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

MİLLET BAHÇESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Mersin'de 140 dönüm arazi üzerinde yapımı süren ve Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan 'Mersin Millet Bahçesi'nde çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı.
Mersin'de 140 dönüm arazi üzerinde yapımı süren ve Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan 'Mersin Millet Bahçesi'nde çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı.
Geçen yıl şubat ayında yapımına başlanan Millet Bahçesi projesinde son düzenlemeler yapılıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen proje içinde, sosyal donatı alanları, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, kafeterya ve piknik alanları yer alacak. 3 etaptan oluşan ve 41 milyon TL maliyetle inşa edilen proje, 2021 yılında Mersinlilerin hizmetine açılacak.
Projenin, yıkılan eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanı üzerindeki bölümünde incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Koronavirüs salgınına rağmen çalışmaların aksamadan devam ettiğini belirten Gültak, projenin yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.
Çalışmalarını sürdüren TOKİ yetkililerine teşekkür eden Başkan Gültak, "Bahçemiz hızla ilerliyor. Çok yakın bir tarihte de açacağız. 1'inci ve 2'nci etapta çalışmalarda sona gelindi. 3'üncü etapta da çalışmalar başlayacak. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde tüm etaplarda farklı şeylerle karşılaşacak. Birinci etapta mini konserlerin yapılabileceği, hobi bahçeleri, çok oyun alanları, oturup, sohbet edecekleri ve vatandaşlarımızın dinlenebileceği 10 bin metrekarenin üzerinde çim alanımız var. İkinci etapta ise güzel bir plajımız var. Bu plajı düzenleyip, şezlong ve duş yerleri koyacağız. İnsanların deniz manzarasında balık yiyebileceği bir restoran olacak. 3'üncü etapta yer alan Mersin Kışlası alanında ise Abdulhamit Han'dan kalma karakolu ayağa kaldıracağız. Buraya İl Kültür Müdürlüğümüzü taşıyacağız. Kışla alanı içine bir gençlik merkezi kuracağız” dedi.

147 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın